Klik Klik..

Saturday, June 29, 2013

Trip Padang-Bukittinggi [3]: Rumah Makan Lamun Ombak


POSTING SEBELUMNYA: Flight Air Asia KUL-PDG

Bersambung dari posting sebelumnya.. since Pak Amroe pon dah pick up kami, dia suggest kitorang breakfast dulu kat RM Lamun Ombak..sebab kedai ni tak jauh sangat pon dari airport and memang port glemer untuk pelancong2 singgah makan sebelum gerak ke Bukittinggi.. Dalam 10 minit dari airport dah sampai..kejap jek..heheh.. tapi masa kami sampai tu cam tak ramai orang sangat..maybe sebab weekend ramai yang suka lepak2 kat umah kot.. besar kedai makan ni.. oh yer, kat Indon neh kalau restoran/kedai makan biasanya banner diorang akan tulis Rumah Makan xxx tak pon shortform RM xxx.. huhu..jadi senangla kalo korang nampak je banner Rumah Makan maksudnya boleh pi cari makananla kat kedai tu :P..

bangunan Rumah Makan Lamun Ombak dari jalan raya..besar seyhh..
tengok ni teringat lak filem Ombak Rindu kekkeke..
posing dulu depan kedai..semangat semangat.. :P
luas kedai ni... time ni memang tak ramai pelanggan..
tiba2 aku ternampak sesuatu.. huhuh..
ada port untuk makan bersila.. yeahh..haruslah kitorang tukar tempat kan..hehehe..reasonnya senang budak2 ni nak berlari2an ke hapa..  cantik kawasannya..
enchek suami terchenta :p
ibu ni asek tangkap gambar je...huhuhu..
peace yo!! .. untung korang ye kecik2 dah pi Indon.. :P
Jom kita tengok menu dia.. Opps, lupa nak stori..lagi satu aku perasan.. kat sini, eventho supir tu datang skali ngan kita biasanya diorang takkan duduk makan skali..padahal kitorang dah ajak gak..heheh..tataula segan ke atau prosedur ke..tapi aku rasa memang stail diorang camtu kot.. Pak Amroe tu akan lepak kat port lain la.. dia kata takpe je sebab duit makan minum dia pon dah termasuk skali dalam servis tuh..

ni menu untuk air.. ingat nak order Jus Alpukat yang glemer itu..tapi pagi2 sangat cam tak masuk link lak.. :P order Es Teh Manis jek..kekeke..  comel jek tengok bahasa diorang neh..

menu makanan lupa nak snap..segan sebab waiter ada kat sebelah :P..

neh akunyer order.. nasi goreng spesial kot..tak ingat :P
asben lak order mee goreng.. 
budak2 ni share jek makanan ngan kitorang.. rasanya biasa-biasa ajer... sedap lagi orang kita goreng kalo bab2 makan bergoreng camni.. ;) tapi yang aku perasan mesti ada letak kerepek binjai tuh..huhu.. makcik sukoo..

dok seronok main straw..si abang ni susah sket nak makan.. -_-
adik Kashaf ni memang kuat makan..so takyah risau..hehehe..
pantang nampak kamera peace memanjang :P
view kat luar pondok...sejuk je mata memandang..ewahh..
takdak orang.. kitorang je yang bermaharajalela kat situ..huhuh..
ada partition kecik2 untuk group2 kecil..omeyyy...
Dah habis breakfast kitorang pon siap2 nak gerak.. baru nak masuk dalam kereta tetiba bunyi cam meriah semacam ada budak wat pancaragam.. huhuh.. Pak Amroe kata rupa2nya ada perarakan budak yang khatam Al-Quran.. memang adat diorang budak yang khatam akan diarak satu kampung siap ada pancaragam follow.. pergh..betul2 meriah.. memang bagi semangat kat budak2 nak khatam Quran awal neh..huhuh..  

budak yang diarak duduk atas lori kecik ada speaker neh.. :D
tu dia siap ada group pancaragam..meriah!!
comel jekk... dengan pakaian seragamnya.. suka tengok!
Seronok dok layan perarakan tu sekejap..masa untuk teruskan perjalanan..huhu.. lepas ni kitorang singgah kejap kat Puncak Kiambang.. best tak nama dia? hehe.. nanti aku sambung citer episod akan datang :P..

~Jha neh~



POSTING SETERUSNYA: Menikmati Pemandangan di Puncak Kiambang

6 comments:

Dzureen Darwis said...

Wah tempat makan tu memang nampak menenangkan jek

Zura Lee said...

meriah gile majlis khatam quran tu yerk...

~SaTo OrEo~ said...

dzureen,
memang tenang..pastu sebab takde orang lain masa tu lagilah tenang..hehehe.. :P

zura,
memang meriah weh.. tak sangka diorangnya event camtu skali :D

Dr Singa said...

saya nampak ' jus wortel'
apakah..?

meriah nya .. sampai ada band !! macam hari sukan sekolah!!

Amsyahril Syahril said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

Snow Heart said...

Buat pengetahuan semua, Aldi Safri tiada kaitan dgn mana2 syarikat @ agent pelancongan lain krn Aldi menguruskn syarikat dia sendiri iaitu Starlight Tour & travel. So, dialu2kan kpd yg ingin @ masih tercari2 khidmat driver & transport utk percutian ke pdg-bktggi, sila pastikan anda menghubungi Aldi hanya di no +6281363385879. Jgn mudah percya dgn org lain yg mengaku dia adalah kenalan Aldi & blh menguruskn percutian anda bagi pihak Aldi krn Aldi sndri yg akan mnguruskan dr A-Z. Sudah byk kes2 penipuan mcmni. So....tolong hati2...

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...