Klik Klik..

Monday, November 25, 2013

Promosi AirAsia Free Seats untuk Travel 2014 kembali lagi!




Aku rasa time aku tengah menaip kat blog skang ni portal AirAsia confirm still 'jem' ngan orang2 yang mencuba dengan gigihnya untuk booking tiket.. huhuh.. Kalau terer bab tips n trick nak booking tiket time promo AirAsia neh mmg boleh dapat tiket murah.. seriyes..huhuhu..tapi kena cepat dan penuh persediaan la sebab sekelip mata je orang lain akan grab..

(T_T) aku pon gatal je tangan nak book.. tapi planning taon depan kena betol..huk huk.. anyway, aku dah jumpa beberapa date yang menarik dengan tiket yang murah untuk destinasi cam Bandung, Korea, Bejing.. tapi tahan je lah dulu.. dah banyak komitmen 2014 ni.. 

Anyway, antara tips n trick yang korang leh guna untuk tujuan mem'booking' neh kalo ikut stail yang selalu aku guna camni:

1. sebelum kol 12am tu ko dah login siap2 page AirAsia tuh..login la awal setengah jam ke..huhuh.. faktor kelajuan internet pon memainkan peranan juga.. so far, Unifi menjalankan tugas dengan baik.. eh! :D

2. make sure dah siap kaji cuti untuk tahun nak travel tu siap2..contohnya kalau 2014, ko dah belek dah bila date2 cuti umum/cuti sekolah.. pastu dah ada list option date yang ko nak travel.. ini sesuai untuk orang yang bekerja makan gaji + ada anak yang sekolah la.. kalo jenis bujang dan kerja takde masalah nak apply cuti bila2 so korang untung di situ.. :P.. tapi biasanya susah nak jumpa tiket murah time peak season.. ko kena pilih time yang takde cuti umum/sekolah baru senang nak dapat tiket murah..

3. AirAsia nyer tips kata guna IE9 atau Firefox lebih laju compare ngan platform lain.. yang ni aku dah test guna FireFox..pergh, agak memberansangkan juga tahap kelajuan nak menembusi talian tuh..huhu..

4. Make sure info pasal profil penumpang ni ko dah key in siap2 dalam sistem so nanti senang.. 

So far yang penting pada aku itu jek la.. huhu..lagik best kalo ko ada Big Card..so ko dapat special awal sehari nak booking date.. tapi tengok jugakla.. macam yang aku tengok semalam.kebanyakan yg 0 points diorang offer pon cuma lokasi dalam Malaysia dan negara2 jiran cam Indon/Thailand jek..huhuh..

Oklah..selamat merancang percutian.. :P aku try gode2 dpt seat gi Bandung return utk 4 orang (rm358), pastu Beijing & Seoul return 4 orang rege sama (rm2118)...hmm menarik.. poket je yg tak berapa menarik..huhuhu.. takpelah..bagilah orang lain melancong dulu.. (ayat sedapkan hati)..

Oklah.. nanti merapu lagi.. 
jha neh..

Friday, November 15, 2013

Sneak Preview: Cuti-Cuti Legoland-USS :)


Salam blogku yang bersawang.. tahukah kamu saya rindu sama kamu? (T_T) huk3.. penyakit M itu semakin menular ke dalam diri ini.. :P maafkan daku blog.. berikan aku sedikit masa lagik.. agagagaga.. (weng)..

anyway ni kisah throwback awal bulan November ni.. alhamdulillah.. kami dapat jugak merealisasikan cuti-cuti riang ria ke Selatan nun..huhuh.. best lah trip kali ni sebab berunsurkan 'fun' + 'kanak2 ribena' sket.. :P Macam penat jugak pergi theme park 2 hari berturut-turut tapi sangat best lah..cuma ralat sket sebab pergi time cuti umum dan hujung minggu jadi faham2 lah crowded dia camne... rasa macam nak repeat lagi jek..huhuhu.. oklah.. masih belum ada berkesempatan nak share details percutian kali ni and tips n trick pergi bercuti kat theme park ni.. tenunglah dulu 1%  dari jumlah gambar yang ada  sebagai teaser..huk huk huk.. :P 

Hotel Mutiara, Johor Bahru.. best!
jalan2 kat Country Garden, Danga Bay





Keesokannya.. L.E.G.O.L.A.N.D

happy maa dpt pegang tiket Legoland..






Lego Kingdom

naik bot di kala senja... 
Keesokannya lagi.. U.S.S - Universal Studio Singapore...

orang kata tak sah kalo tak posing depan globe ni huhu..
madagascarrrr!!! "i like to move it move it"

Shrek 4D..best!!
Jurassic Park


transformers..sangat best!!
 
zone mummy the revenge...

kengkawan elmo :p





sehari suntuk sampai ke malam lah.. :p
souvenir buat kenangan..tak mampu beli banyak2.. mahal (T_T)

Alhamdulillah..anak2la paling seronok..sampai si Kashaf tu bangun mengigau sebut legoland ngan Lion Madagascar... sampai ke hari ni mesti akan terkeluar perkataan Legoland ngan binatang Madagascar kat USS tu kat mulut diorang.. punyalah happy nya.. huk huk.. tetiba rasa jatuh cinta kat tempat2 percutian berunsurkan theme park... (*_*) tidakkkkk.. agagaga..

oklah.. nnt saya hapdet lagi banyak gambar2 lagik ye..tapi tataulah bila tu.. :P

have nice day semua!
p/s: mood tgh berdebar tunggu surat posting tempat kerja baru.. ayayayaii..
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...