Klik Klik..

Monday, April 14, 2014

JJCM: Restoran Hadramawt, Ampang KL


Salam,

ini cerita yang agak basi.. tapi takpelah sebab terasa nak review restoran makanan arab neh.. hehe.. Incik suami saja try beli voucher promo Restoran Hadramawt ni kat Groupon.. sebab cam murah kan jumlah rm153.10 tu dia kasik diskaun smpi rm35 jek tinggal.. katanyaa.. huhu.. kitorang bab2 makan memang suka mencuba... 

Ini lah promo voucher tu.. makan untuk 2 orang dapat 4-course meal + air lemon tea. 


Restoran Hadramawt ni kat Ampang..time sampai tu tengah hujan lak jadinya tak dapat nak snap gambar bangunan kedai tu..huhuh..


Meh tengok menu dia..  harga aku rasa mahal sket dari Restoran Saba, Cyberjaya kot.. tapi ambience kedai ni memang terbaikk... suka tgk mural lukisan kat wall dia.. 


Tengok gambar dalam menu pon kecur air liur..hik2.. lamb chop pon ada tau :P


Lagi dan lagi menu yang ada.. :D


Yang kat bawah ni standard la set nasi dia... set ni yang kitorang pilih.. aku amek Chicken Mandy, incik suami amek Lamb Haneeth..



Cer tengok mural kat belakang tu cantik kan? huhu..bestnya kalo dinding kat umah cenggini...


Kagum tgk interior design kedai ni.. memang feeling kedai Arab betollah..hahaha..


Lain macam Kashaf nya stail peace.. :P

Sementara menunggu makanan kita posing2 dulu la... :D


Yosh... air dah sampai dulu.. aku pilih Lemon Tea.. asben nya mcm ada perisa anggur kot tak ingat dah.. 


Okay... dalam 10 minit makanan pon sampai...

Salad ala2 acar sayaur rasanya... sedap..

Ini set Chicken Mandy.. :)

Tak ingat lak nama dia kuah kari ke dalca tah..tapi sedapp.. 

Ini asben nya set Lamb Haneeth..

Yang ni lak dessert Arab nya..tatau la apa nama dia..tapi crunchy dan manis rasanya... sedap jugak.. :P
Makanan sudah sampai.. mari kita soru!!!!! 

budak ni peminat nasi arab..


suasana dalam restoran.. cantikkkkkkk!!
Alhamdulillah... kira cam puas hati gak la ngan makanan kat kedai ni..sedap... cuma nasi dia kering sket aku rasa... nasi kat Saba' tu sedap lagik.. tapi lenkali boleh repeat lagikla kedai ni.. :D



Perut pon sudah kenyang, apa lagik kita pulang lah.. hihi..



:) Sehingga ketemu lagik..
Jha neh..


2 comments:

ezham said...

aku sekarang ni kalau nak makan arabian food, pegi Al Mukalla je. kat Neo Cyber. Dah muak makan Saba.

Recommended. Kalau boring makan nasi, try grill dgn roti dia pun sedap. kalau order grill, order sekali roti dia yang sama besar dengan meja tu. Sedap.

~SaTo OrEo~ said...

weh zammmmmm....

bagusnya tips ko...akan ku redah kedai tu nanti..hik2..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...