Klik Klik..

Sunday, April 27, 2014

Ronggeng MalaysianBowlers: Makan-Makan BBQ Style



Ni kisah 3 minggu lepas.. lama betol peram gambar dalam blog ni..huhuh.. sebab dah upload gambar yg sama kat Fesbuk.. Actually makan2 ni adhoc plan..ni suami2 punya kejer la.. diorg kalo borak tetiba nak plan buat bbq bagai sop sap sop sap ok minggu tu terus jalan..hahaha.. ko nampak tak beza kalo pompuan2 yang plan..mau 2,3 bulan punya citer, nak plan menu sumer bagai.. tapi ok jugaklah kan..yang adhoc tu jugak lah yang jadik..

Geng MalaysianBowlers ni dulu sangat dekat di hati aku..time2 bujang dulu sangat giler memboling.. jodoh pon jumpa di lane boling acaner..heheh.. tapi sejak dah beranak-pinak ni masa utk memboling tu cam dah dipinggirkan kot.. huhu... jadi bila dapat berkumpul ramai2 tu mmg sgt bestlah.. susah giler kot nak gathering balik.. 

Kali ni gathering sempoi jek.. wat kat umah Kak As n Arop.. Wayi n family nak bawak lamb yang dah diperap siap.. kak as lak panggang ayam n buat spagethi.. aku lak amek bahagian air panas + sejuk + kopok lekor.. Si Bear n family bawak buah tembikai n sandwich... sedapppp semuanya..

sampai2 terus tuju mainan Lego.. si Arop hobi dia mmg mengumpul Lego.. leh jd partnership Legoland dah aku rasa..


budak ni mmg addicted ngan Lego.. 

Hajar aka bini Wayi.. :P

Sato dan Kak As.. 

lepak2 dulu tunggu family si Bear..




kopok lekor segera beli kat kedai Ramli Burger .. sedap gak..

nugget ayam

sapgeti bolognese

air sirap longan..

asyif yang masih ketiduran..

salad untuk side dish grilled lamb..

tu dia marinated lamb... terliur aku tgk gambar neh... (*_*)

sebab ujan kat luar, jadi kita panggang atas dapur jek..hahaha..

elok gak bebudak ni main lego..dok diam setempat je..hihi..

lena sungguh haih Acip..

Kashaf si pencinta mee/spageti..

si Jemi dah tak igt makan..kenyang makan lego.. (~_~)

tu dia Bear n family dah sampai..terus menuju ke meja makan..hik2..

masterchef jemputan mengambil alih.. :P


sudah siapppppp.... jom kita ngapppp...memang sedapppp... :D

antara menu malam itu..


posing jangan tak posing..hiihi..

kaum2 bapa borak hal negara.. :P

Lego versi pompuan..omeyyy..







Alhamdulillah.. seronok jugak dapat berkumpul macam ni.. ni pon baru 4 family... geng2 MalaysianBowlers ramai lagik sebenarnya.. lenkali kena plan buat kat luar lak bila2 ada rezeki. insyaAllah.. :)

Jha neh~

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...