Klik Klik..

Wednesday, May 28, 2014

Our Anniversary: 7 Wonder Years!


~26 Mei 2014~

Alhamdulillah...
Sedar tak sedar dah mencecah tahun ketujuh 'masjid' kecil kami..

Semoga mendapat kerbekatan dan perlindungan dari Allah hingga ke akhir hayat..
Bersamamu di Firdaus, InsyaAllah.. Amin.. :)


l.o.v.e,
Sato Oreo.

Tuesday, May 20, 2014

Glamourous Stripes katanya... (*_*)




Adoi kenmain susah tema annual dinner opis aku nih..huhuhu.. mana nak carik baju berjalur penuh glam neh :P .. masakk.. lagi 4 harik... agagaga.. berkenan satu jubah ni tp nak carik shawl jalur kaley yg matching lak mcm problem.... (*_*)..

eh btw, poster itu adalah hasil nukilan makcik versi nak cepat.. (*_*) huhuhu, sabar jek ajk mintak buatkan backdrop last minute.. :)

yang penting.. kita enjoyyyy!! :P

Thursday, May 15, 2014

Sneak Preview: Menjejak Sakura dan Salji di Tokyo (^_^)


Bismillah..

Alhamdulillah... akhirnya selesai juga percutian kami ke Tokyo minggu lepas.. seronok tak terkata.. masyaAllah... betullah kata orang jauh perjalanan luas pemandangan... Japan definitely my top favourite country now..hik2.. poyos.. insyaAllah ada rezeki akan ku jejak lagi daerah lain..

priceless sangat trip kali ni sebab first time aku berjumpa dengan SALJI dan SAKURA.. (^_^) jadi dapatkah korang bayangkah betapa jakunnya aku ketika itu? hak hak hak.. tgh dalam proses muat turun gambar yang beribu-ribu lemon itu..bila nak masuk dlm post blog ni takleh janji..huk3..

meh layan sket :P..













~ love: Japan ~ :P

Tuesday, May 06, 2014

JJCM: Satay Willy aka Satay Paling Sedap di Bangi :D



Assalam..

nak citer pasal makan lagik.. tapi kali ni spesifik pasal sate.. :p Kalau dulu satay yang paling glemer seantero Malaysia ni Satay Haji Samuri kan.. tapi skang aku rasa aku dah jumpa satay tersedap abad ini.. hahaha over tak.. kalo orang2 area Bangi- Kajang sure tau ni.. tak lain tak bukan Satay Willy.. terbaikkkk (kata boboboy).. dia punya perapan tuh mmg lemak berkrim disukai ramai lah.. tp aku rasa kuah dia kureng sketla..nampak kaler cam pudar sket.. tapi tu tak menghalang kesedapan sate tuh..huhu..

Satay Willy ni kedai utama dia dekat Medan Selera Ramal Junction, Sg. Ramal.. memang dekat sangat dah ngan umah aku.. tapi kat situ skang mmg takyah citer la.. beratur kenmain panjang nak beli satay tetambah lagi kalo weekend..  tapi, diorang dah banyak bukak kat tempat lain gak.. salah satunya port favourite aku skang kalo nak makan sate Willy ni kat Perantau Hill, Sg. Merab..huhuh.. memang agak selesa la dengan environment kedainya.. pastu tak sesak sgt nak beratur menunggu order satay tuh..macik sukoo.. hehehe.. malas nak cakap panjang.. kita layanlah gambar yang tak seberapa ni.. :P

tu diaa bersinar2 sate tuh tunggu masa nak dicekup jek.. huhu..

apa saja si Jemi ni heheh..

aksi terlampau punya nak menunjukkan sate tuh sedap sangat lah..hahaha..

watak sampingan.. bihun sup kat Perantau Hill ni sedap gak... aku memang akan order ni kalo datang semata2 nak makan sate jek..huhu..

Sapa belum cuba sila cuba sate Willy neh..hehehe.. agak2 sedap ke tak.. :P kalo ada sate yang lagik sedap dari sate Willy ni sila habaq na.. :P

~Jha Neh~
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...