Klik Klik..

Wednesday, June 11, 2014

Birthday Party Ronggeng Sahabat 5 Sekeluarga :)


18 Mei 2014.
9.30pg - 1.00pm.
Taman Putra Perdana, Putrajaya.

Memang agak padat lah aktiviti minggu tu.. Sabtu sebelum tu ngan sukan tadika Jemi.. malam tu ada wedding kat Bangi Golf Resort lak.. Terus pagi Ahad lak ada aktiviti tahunan geng2 ronggeng sahabat UUM..huhuhu.. actually ramai anak2 n asben yang birthdaynya jatuh bulan April-Mei..  :P so kitorang pakat nak selebret semua satu family terus senang... :) kali ni tema gathering birthday party ala garden.. pastu ada sesi potluck cam besa lah..

Sato - Air Sejuk + Panas, Buah2an, Goodies untuk anak2
Hazie - Cake of the Day, Nasi Lemak, Roti Kesihatan..haha..
Ummi - Sambal Sotong + perkakas nasi lemak
Don - Laksa Penang
Ita - Ayam Goreng + ChocoOat

Pastu kali ni semua pon akan dpt hadiah.. huhu... setiap family kena bwk hadiah untuk anak2 1 sorang.. pastu ada tukar2 hadiah utk mak ayah.. :P

jom layan gambar..


Kek resepi baru kata Hazie.. ada layer letak buah apa tah huhu..sedappp!!

ni lokasi kitorang... playground + park... seronokla bebudak leh main kat situ..

hadiah + goodies :)

beriya tau siap tido lewat nak print menda alah ni..huhuhu..
Kashaf meragam time ni.. nak baring jek.. dia rasa sakit kaki... 
Part Kashaf ni kelakar jugak.. huhu.. aku rasa pagi tu dia mimpi kaki dia kena gigit ngan kawan dia kot.. pastu pagi2 nangis cakap takleh nak gerak kaki semua... memula kitorang risau gak ingatkan sebab apa kan..sbb nak kata ada kesan gigit ke lebam ke takde lak... tapi aku rasa mmg betol dia mimpi jek kot sbb last2 tu tetiba aktif lak..huhuhu..

posing reramai dulu lepas abeh susun2 barang..adoihla kesian si Kashaf tu..agaga..

awat aku gelak camtu tah..hahaha..

Acara dimulakan dengan sesi memotong kek..hehehe...

hehehe nih sesi testing monopod... :P memasing tak biasa jumpalah katakan..kekeke..

masa yang ditunggu-tunggu..serbu itu makanan... huhu..

snap gambar ita jangan tak snap. :P

sedap..semua pon sedap... :D

mama Hazie sibuk potong kek kat anak2...heheh..

sambil makan sambil menjoyah ye rakan2.. :P

kasik zoom sket.. :D

budak2 ni tak igt nak makan pon kalo dh nampak playground tuh..huhuh..

hepinya Hana tuh..

bukan main seronok lagik bebudak ni..

Anis dan Odah... :D 

kaum2 ibu nak berselfie lak..hahahaha..

hahahaha..selfie sampai jatuh tergolek.. kau hado? (T_T) huhuhu.. lawak giler..

testing selfie lagik di bawah rimbunan pokok lak :P

lima sekawan... :D

ok time ni Kashaf dah lupa pasal kaki dia yang kononnya sakit tu hihihihi..
Dah kenyang main n makan kitorang pon start sesi bertukar2 hadiah lak.. :P ...utk ibu ayah kena cabut undi heheh...

Aku dpt hadiah dari Don.. :P teko utk buat air teh yeay! hehehe..

Ita dapat hadiah dari Jepong.. mini kuali leper heheheh..

Hazie dapat hadiah dari Ita.. Couple Mug..

Tak sure apa hadiah si Ummi ni dpt dari Hazie..huhuh..

Zul dapat hadiah dari Heri... Heri tak dpt join, wakil kat Umi le.. spesel dr Bangkok gitu..

Shahril dpt hadiah dari Zul... tukul katanya hahaha..
Zam dapat hadiah dari Shahril - Couple Mug..

hahaha apakah gaya yang cuba dilakukan?

Heri dapat hadiah dari Zam.. heheh.. barang2 dr Jepong gak.. -microfiber towel + patung tembikar mini samurai.

Don dapat hadiah eksklusif dari Ummi..hahaha... baju tido kelass koo... 

hahaha yg ni terpaksa tukar sbb bila cabut hadiah Zam hazie cabut nama dia sendirik.. so Zam amek hadiah dr Shahril..

Zam aku lak tukar amek hadiah dari Zam Hazie.. jam dinding.. RED team vs GREEN team uolss :P

Terharu tengok gambar ni..(kasih seorang isteri).. makcik n anak diorang bawak pakcik ni buat terapi kat taman tak jauh dari port kitorang..

sesi bagi hadiah kat anak2 lak...

mama Ummi bg hadiah..

hahaha Auntie Don punya giliran... kelakar giler!

huru-hara sket time ni... hahahaha... 

giiliran mama Ita.. si Jemi n Kashaf dah sibuk nak berdukung dah huhu..

Ibu Sato lak nyer turn.. :P

penat dah ke tu? hik hik..

towkey yg buat kek ni..hehehe.. sedappp... sapa2 nak order kek/cupcakes leh order ngan kawan aku neh.. ;)

Alhamdulillah.. dapat gak berkumpul ramai2... igt nak lepak lagi lama tapi lepas tu dlm kol 12.30pm hujan tetiba turun dengan lebatnya... memang basah abes semua org huhuhu... sambil berkemas dalam hujan..seb baik budak2 dah sempat bwk masuk dlm keta... lawak je..

Ada rezeki next time kita buat lagi ye kengkawan.. (^_^)v

Jha neh~



2 comments:

Ita said...

gelak sorang2 aku tgk gambo entry ko leen... mmg best n enjoy sesangat.. bkn takat anak2.. mak pak pun hover enjoy... ^_^

~SaTo OrEo~ said...

hahaha.... kelakar kan ita.. :P .. lepas ni kita plan untuk sesi berbuka puasa lak... :D

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...