Klik Klik..

Tuesday, June 10, 2014

Sukan Tadika Kristal Kreatif 2014


17 Mei 2014.
7.30pg - 1.00pm
Tasik Titiwangsa

Sukan Tadika Hazmi n Kashaf :)

Alhamdulillah.. 1st time dpt join sukan tadika Hazmi n Kashaf tahun ni... tahun lepas tak dpt join sebab date sukan tu clash ngan date kitorg masa gi bercuti kat Padang-Bukit Tinggi Indonesia.. :) sebenarnya yg taon ni pon nyaris2 miss jugak sebab kitorg baru balik dr Jepun.. bebudak masish kat kampung lagik..tp gigih aku amek anak2 awal supaya sempat nak join sukan hahaha.. bukan apa, nak bagi ada kenangan kat budak2 ni sesambil have fun ngan kengkawan..

Tapi hari tu cuaca tak berapa mengizinkan sangat... dari awal dah start mendung.. nampak mcm dah nak turun hujan je... memang turun hujan pon dlm kol 10pg lebih tuh..pasrah jelah sbb memang buat kat tempat open.. merasala bebudak ni mandi hujan huhuhu..

jom layan gambar..

sukan 3 tadika bawah Nurani Group.. Tadika Hazmi & Kashaf - Kristal Kreatif..

sampai2 kena kena hantar anak2 ni kat cikgu dia bawah khemah... time ni Kashaf ok lagik..

Tema hari tu untuk parents and family Hitam Kuning.. ramai gakla yg sporting ikut tema.. :)

time ni kol 7.50am, ramai lagik parents yg belom sampai..
bebudak ni disuruh breakfast dulu.. kenmain comot si Kashaf tuh.. :P

ok time ni Kashaf dah start nak meragam...tak biasa join event camni ni dia jadik cuak lak..huhuhu..

bebudak ni bersiap2 nak standby untuk perarakan... :D Hazmi masuk group BEE..

Alahai awat monyok je tuh Kashaf... psiko tgk ada bebudak lain yg nangis huhu..

team FLOWER vs team BEE..

standby untuk aktiviti regangan otot dulu... 

sporting jek semua parents pon join :D

ni si Poja member Kashaf..dah start nangis gak nak berdukung ngan teacher..huhuh.. 

ok Kashaf pon dah start merengek gak.. tanak join duduk kat cikgu.. (T_T)

ibu pon nak tompang posing gak..hik hik..

ayah sedang berusaha memujuk Kashaf join aktiviti.. nan hadoo..hahhaha..

ok time ni anak2 buat persembahan sket.. :D

Kashaf yg masih blurr... ada budak dok menangis tgh padang tu... mencabar gakla untuk cikgu tetiba ramai gak yg dok nangis2.. :D

antara medal sukan + hampers untuk anak2.. :)

ni group Permata Kreatif lak masuk berarak..

selain breakfast yang tadika sediakan..ada meja pot luck jugak mana2 parents yang rajin n baik hati bawak makanan tu.. :)

Rasanya dalam kol 9.30am baru start game kot... Kashaf mmg dah merengek tanak join kengkawan lain..alihnya dok menepek ngan kitorang jeklah.. rasanya ada 2 game yg dia skip kot.. mujur Hazmi ok jek..huhuhu..

game bawa uncang Kacang Hijau..

seronok tengok anak2 kecik ni main.. pendedahan awal.. :)
Hazmi dah standby nak main game.. bawak bola Kangaroo..

haha comel jek.. tapi team Hazmi kalah sebab ada yang tersangkut..huhuhuh.. layan jelah jemi.. :P

hepi dah setel game..kekeke..
time ni dah start hujan rintik2 sket.. (*_*)

hahaha Hazmi monyok.. tanak main sebab hujan.. anakku yg sulung neh particular sket.. -_-''

main game lompat dalam kain sarung.. :P ..pon kalah gak hahaha.. sabor jekla.. takpe target nak suka2 jek..

mari meng'monopodkan' diri dalam khemah..time ni sukan stop kejap ujan lebat..

start balik game untuk anak2.. pertandingan sapa paling cepat makan hotdog.. :D

Hazmi dan kengkawan baiknya.. :D
Memandangkan hujan macam tanak berhenti.. teacher pon terpaksa buat announcement mintak persetujuan nak teruskan game.. hujan cam sekejap lebat sekejap slow.. tp sambil main tu diorg akan payungkan anak lah.. huhuhuh..mujurla parents pon sporting.. risau jugak kan kang anak demam ke hapa.. tapi alhamdulillah ok je bebudak ni..



turn Kashaf nak main game lak.. akhirnya dia nak join.. :D

semangat teacher pon berlarik sama bawak payung..huhuhuh..

masing2 bersorak sakan.. :D

1st time aku tgk game nih..kekeke.. game pass getah guna straw.. :P

yeay.. akhirnya dah abes sukan..

Huhuhu.. aku siap join game untuk ibu2.. main musical chair..tapi xde lak gambar dlm kamera neh..kat dlm kamera Zam.. hahaha..main musical chair dlm hujan..siap tergolek-golek jatuh.. (T_T) sabar jek la..kekeke. okla so far bebudak ni seronok..cuma Kashaf la yang macam meragam tetiba.. tak biasa join aktiviti ramai2 org camni kot..so dia terkejut sket..tambah lak dengan ada 4,5 orang budak yang langsung tak berenti nangis.. huhuhu... walaupon diorang tak menang apa2 medal..takpe... aku sebenarnya nak pupuk semangat berani mencuba jek.. :D taon depan boleh main lagik ye anak-anak... hehehe..

till then..
Jha neh..

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...