Klik Klik..

Friday, June 13, 2014

Trip Sabah 2014: [1] LCCT AirAsia - Kota Kinabalu


Lama terperam gambar2 bercuti pi Sabah ni... tapi sayang pulak kalo tak update kat blog kan.. boleh tahan banyak gakla gambar dok snap masa pi bercuti kat Sabah ni.. huhuhu.. Meh layan story.. akan ada banyak siri neh.. :P

Actually trip bercuti gi Sabah ni aku dah plan awal jugak la.. sebenarnya dulu macam tak pernah heran pon sebab dah pernah duduk kat Sabah 6 tahun masa kecik2.. tapi perasaan teruja tu datang bila tgk gambar kat dalam blog Zura tuh.. pergh... membuak2 lak tgk gambar cantik pemandangan Kundasang.. :D ..teruslah aku aim tiket nak pi KK.. cam biasa AirAsialah promo murah sket kan.. huhu..

Harga tiket masa aku beli (return tickets):
2 dewasa + 2 kanak2 = rm520

* rasanya kalau promo yang free seats tu boleh dpt murah lagik..

Travel date:
6-9 Mac 2014
4 Hari 3 Malam

Flight LCCT - KK tuh pukul 6.50pg.. mmg kol 3 pagi lebih aku dah bangun siap2 semua so dalam kol 4pagi kitorang bertolak..huhuhuh...rabak mata..

Mujurla bebudak ni memang mood happy kalau dapat berjalan and naik flight... tengok je la diorang nya excited tuh tak kira lah time tu kol 4-5 pagi pon..huhuhuh..

masa ni asben drop kami kat depan LCCT dulu sementara dia gi parking keta kat tempat parking yang murah sket..hahaha.. kenangan dahla LCCT ni skang dah pindah KLIA2 kan..

excited nak naik aeroplane katanya.. :P
aksi Kashaf mencucuk langit di pagi Subuh..apakah?  -_-

"mana ayah ni ibu? bila nak naik aeroplane ni?" -_-

Apa yang sampai melopong sangat tu? huhuhu..
Yeay.. setelah hampir 15minit tunggu ayah, kami pon masuk dalam LCCT... bukan main ramai lagik umat manusia tgh2 pagi buta tuh.. huhuhu..hebat tak hebatnya AA neh.

baru kol 4.30pg, gate nak check in tak bukak lagik..huhuu..

kenmain si Kashaf tuh sampai terpejam mata..hik2..

posing lagi ngan ayah lak.. :P
Kitorang biasala kalau gi travel, untuk memaksimakan penjimatan mmg tak pernah check in beg..huhu..so far setakat ni untuk 4 beranak cukup lagi barang sumbat dalam hand luggage 2 beg.. pastu angkut la beg napsack 1 sorang.. almaklumlah AA neh luggage kena tambah rege lain lak.. ada pro n cons nya.. :P

dah check in..tunggu depan gate nak ke KK.. huhu.. bebudak ni semakin hyper.. (*_*) tak ngantokkah wahai anak..

ayah hilangkan bosan baca paper free..kekeke..
Yeay.. selesai solat Subuh siap2 pastu kitorang pon terus masuk dalam flight.. alhamdulillah.. semakin excited nak gi tengok puncak Kinabalu neh..huhu..

aksi gembira anak2 sebelum masing2 tersadai tido dalam flight..kekeke..

Subahanallah.. view fajar menyinsing (^_^)..

Alhamdulillah..cuaca hari tu cantik..

merentas awan.. 

yeay! Selamat datang ke negeri di bawah bayu.. sampai sudah bah.. :D
Sampai kat KK around 9.30 pg.. flight dalam 2 jam setengah.. so, kitorang tunggu owner keta sewa datang antar kereta kat airport yan gemmang aku dah booking awal.. sebenarnya kalau bukan time sibuk, ramai je orang2 yang promote keta sewa kat airport tu..kadang2 price dia boleh dapat murah gak.. cam ari tu keta Iswara leh dapat rm80/90 kot..

lepak tunggu kereta sewa


Alhamdulillah.. puas hati sewa keta ngan brother neh.. tak berkira langsung and condition kereta pon ok.. time ni aku dapat rate kereta Viva Auto rm90 sehari (24jam)..tapi rezeki la sbb kitorang sewa 4h3m abang tu cam bg diskaun. :D happy sgt..

sesapa yang berminat nak sewa keta lehla contact:

Shahril - 012 8221685

*Aku promote ikhlas berdasarkan experience kitorang masa guna keta dia ni kan.. dengan harapan sesapa yang nak sewa tu dapat servis yang sama lah..promoter tak berbayar..huhu.. :)


No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...