Klik Klik..

Saturday, June 21, 2014

Trip Sabah 2014: [3] Beli Souvenir di Pekan Nabalu


Akhirnya kami sampai jugak ke pit stop pertama dalam perjalanan nak ke Kundasang..

Pekan Nabalu..

Tempat ni memang wajib singgah.. WAJIB.. kalau nak beli souvenirs.. belilah kat sini especially baju.. aku rasa harga dia cam berbaloi gak dengan kualiti kain tshirt tu.. kalau nak compare kat KK or Pasar Tamu, memang ada yang murah tapi kualiti tshirt tu cam tak berapa.. :)

Lagi satu.. kat Pekan Nabalu ni jugak ada satu port kita nak bergambar berlatarbelakangkan Puncak Gunung Kinabalu cantik gilerrrr... huhuhu.. terasa dekat jek gunung tuh.. nanti kita belek gambar satu-persatu.. :P

tak menyempat weh asben tak parking lagi sebok snap gambar huk huk.. deretan gerai2 jual buah-buahan, kerepek, cenderahati dsb...

ni panggil menara tinjau kot..  boleh tahan menguji ketahanan betis gak tuh walaupon 3 tingkat jek..

kereta Viva yang berjasa sepanjang bercuti kali ni.. :) Kashaf kata ni keta Tok Abah..ehehe..

kebetulan hari Khamis ni ada pasar pagi.. tapi by the time kami datang tu dah tengahari so banyak penjual dah nak tutup..

haaa.. nampak tak puncak Kinabalu kat belakang tu? **terujaaa**

ni kat bahagian dalam dia..ada jual kraftangan and souvenirs.. tp kat sini aku tak beli apa2 pon.. aku banyak beli kat bangsal tertutup lagik satu..

puncak Kinabalu neh memanggil2 dah nak suruh bergambar ngan dia..hehehe..

Kashaf keterujaan di tengah panas.. -_-

si Kashaf.. :P

kononnya nak try naik menara tinjau tu tp tengoklah... tutup lak.. (T_T) nape tah ada wat maintenance kot..

family portrait dulu sedas dua.. :D

tak cukup sekali.. lagik skali bang! :P

haa ni lah bangsal tertutup lagi satu yang aku cakap tu.. barang2 dalam ni lagik meriah...

antara design2 tshirts yang ada..

macam-macam ada...
Banyak gak souvenirs aku borong kat sini...huhu..sebab bila google ramai yang cakap better beli kat sini.. so aku pon sempatla beli tshirt ada tulisan Sabah untuk anak-beranak.. hehehe.. nak pakai terus untuk esok :P.. pastu beli gak fridge magnet..murah... bleh tawar lagik kalo skill menawar tinggi..:D asben siap beli topi ala stail bruno mars gitu..hahaha.. 

dah shopping sikit kitorang pon menghala ke port bergambar ni.. kawasan dia kat area belakang kedai2 makan..

nampak tak? (^_^) Subhanallah line clear puncak gunung tuh..rezeki sungguh..

yang bestnya takde orang lak tuh..hahaha.. memangla takde sebab datang bukan hujung minggu pastu tengah2 hari buta nak terpacak kat situ apa kes? :P kitorang gigihkan jugakla sebab nak bergambar kan..bila lagik..

Hazmi melawat kawasan..

aksi ayah dan anak-anaknya.. 

aksi posing bapak borek anak rintik katanya.. -_-

ibu nak posing gakkkk.. :P

ok versi duduk lak.. hahahaa..

eh aku tatau lak Pekan Nabalu ni dalam kawasan Kota Belud..hihihi..

ayahnya mengajar buat aksi lagikk... hahaha..

kenmain semangat melompat..

baper kali cubaan melompat tah nak try tangkap gambar terapung tak cecah tanah tapi tak jadik hahaha..
tengok2 jam macam dah nak larik dari plan dah.. :P lupa jauh lagik perjalanan...

boleh nampak ni dari tepi jalan... :)
Baca blog orang lain katanya ada kedai kepak ayam bakar sedap kat area sini.. tapi cam tak jumpa lak.. asalnya nak lunch kat sini tapi aku tengok kedai2 makan macam konfiden jek.. kat area ni consider ramai gak penduduk bukan Islam kot sebab anjing bersepah.. kat area gerai2 tu pon kena hati2 sebab anjing lalu-lalang tepi2 kita jek..huhuhu.. kedai yang memang tulis kedai Islam adala dalam sebuah dua kot.. 

So kitorang plan nak lunch kat Pekan Kundasang je.. tahan jelah perut alas ngan apa yang ada dulu.. :P mari meneruskan perjalanan..

posing gigi arnab..uhuhhu..

memang tak membosankan sepanjang perjalanan sebab view puncak Kinabalu tu mengiringi kitorang.. (^_^)

ni lagi satu port leh berenti tepi jalan jap kalo nak berposing..hehehe..

testing camera 1 2 3.. :D

ok anak2 buat peaceeeee!!

zoom in.... awan dah start nak menutup puncak.. :)

zoom lagi tahap maksima..ini jek yg termampu..huhuhu..

akhiranya..dah nampak pekan Kundasang... :) yeay!

kawasan perkampungan tepi bukit...cantikkkk... <3 td="">
Kitorang berhenti lunch dulu.. lepas tu target seterusnya semestinya lah kawasan yang diorang cakap ala2 New Zealand.. hehehe.. kat mana.. tungguuuuuu!!

3 comments:

Dr Singa said...

Bruno Mars takluk kaki Kinabalu!

~SaTo OrEo~ said...

Hahahaha gaya jela Doc.. :P kalo nyanyi takot ujan kat kinabalu tu nnt.hik hik..

cik dila said...

cantik gambar2nya...
rasa nak pegi lagi kk..

http://duamasa.blogspot.com/

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...