Klik Klik..

Tuesday, March 24, 2015

JJCM: Family Birthday Treat di Laman Grill, Taman Putra Kajang


Bismillah..
saja nak share review makan2 di Laman Grill cawangan Kajang.. padahala dah lama kot makan ni bulan Dec taon lepas..huk huk..asben banjer sempena bestday aku ari tu.. :)

Laman Grill ni glemer gak sebab ownernya tu Chef Zubir yang jadik judge kat rancangan Masterchef Malaysia.. sebenarnya consider dalam kawasan Bangi gak even nama alamat dia Taman Putra Kajang..hehehe...

Ada dua cawangan kalo tak silap... ni url website dia: http://www.lamangrill.com/

Antara port kalau nak makan western ala2 fine dining nya.. :D sesuaila kalo nak celebrate special event ke kan... huk2 sebab regenya boleh tahan jugak sesuai la dengan kualiti makanan + environment restoran dia..

view luar restoran Laman Grill.. 

jom belek menu dia..

antara main menu Laman Grill.. 

lobster tu nampak menggiurkan.. yums!

Aku snap dua page jek sebab cam segan lak nak snap semua menu..hahaha... tapi nak tengok full menu pon leh gi tengok kat website dia.. ;)

dekorasi wallpaper restoran, keratan akhbar/artikel pasal Chef Zubir.. stylo :D

suasana dalam restoran time malam ni cam romantik gakla sebab guna cahaya lampu suram2 gitu.. :D

posing dulu sementara tunggu makanan sampai.

Kashaf yang sangat manja and suka posing bajet comel.. ;p.. siap bawak buku nak kasik dia leka hik2..

ayah posing kena paksa sebab anak nak testing kamera.. (^_^)

dua superhero ibu.. (^_^)
lupa nak snap gambar kaunter masakan dia.. stylo macam ala2 Chef Ramsay nye rancangan Hell's Kitchen tu..leh nampak diorang hidang makanan kat kaunter..hihihi..

Ok makanan pon dah sampai, jom belek order kitorang malam tu..

minuman ngan mushroom soup sampai dulu...

bebudak ni order milkshake.. kenmain lagik sedutt..

chocolate + strawberry milkshake.. 

appetizer: mushroom soup + garlic bread.. :) sodappppppp!

portion untuk dua superhero.. Spagheti Carbonara.. not bad gak banyak lak dia letak chicken ham.. tp personally aku rasa spagheti carbonara kat @Grills lagik sedap heheh..

menu orang sambut bestday malam tu..aku lah tu kes kes.. (^_^) 

Norwegian Salmon kot tak igt dah nama.. sedap gilerrrr nak nanges.. :P

Asben order set burger. bertingkek-tingkek isinya.. huk2..
Alhamdulillah.. bergambar satu family... tq Hubby sebab banjer dinner ni.. dah meningkat setaon umur aku... :)

Makan kat Laman Grill ni memang best.. wajib pi lagik..hehehe... ni address dia..

Laman Grill @ Kajang

No. 38G, Jalan Putra 2, Taman Putra Kajang, 43000 Kajang
Hours: 11.00am – 11.00pm EVERYDAY

Boleh wat reservation gak..
03-8741 7385 (Kajang)

till then..
Jha neh.. (^_^)

Sunday, March 22, 2015

HALWA MINDA: Ringkasan Kehidupan Rasulullah S.A.W


Bismillah..
Sumber ni dapat dari fesbuk.Semoga Allah melipat gandakan pahala untuk Husna Husin yang create karikatur dan ringkasan fakta penting kehidupan Rasulullah S.A.W ni..

Aku upload kat blog untuk rujukan sendiri dan teman-teman. :)





Semoga bermanfaat untuk semua. :)

Thursday, March 12, 2015

Bersantai di Playground


Bismillah..

Hazmi n Kashaf sekarang kalau ambil diorang awal dari taska mesti nak mintak bawak gi playground.. 

kalau playground kat area taman tadika dia besar n byk sket mainan.. pastu ramai gak kengkawan diorg main skali.. cuma part yg paling leceh bila dh ramai kawan diorang tanak balik.. huhu.. mau nak main sampai maghrib..

so kadang2 bawak main playground kat rumah je.. tapi kecik sket playgroundnya.. pastu jadik port maid2 berborak sambil bawak anak majikan diorang.. huhu.. sabar jek la..


kenmain excited main buaian.. tapi si kashaf tak pandai nak hayun buaian sendiri lagik kasi tinggi.. hihi..


sempat lagik snap gambar bunga.. cantik pulak pokok ni berbunga lebat..ala-ala sakura gitu.. dekat2 ngan playground depan halaman rumah org.. :)



Tuesday, March 10, 2015

Kashaf dan Nebulizer


Bismillah..

Ini kisah semalam..
Semalam petang terpaksa bawa Kashaf ambil neb.. sebab bunyi kahaknya macam teruk sangat.. since dia memang ada history pneumonia masa kecik, so asal batuk berkahak je mmg selalunya kitorg bawak dia amek neb.. 

aku google, nebulizer ni berfungsi untuk buka saluran pernafasan yang sempit..



Kashaf very good boy alhamdulillah. dia dah faham dah.. so topeng gas tu pon dia pegang sendiri and behave.. Abang Hazmi lak bagi semangat kat adik dia sambil dok berposing.. hihi..

Syafakallah.. semoga cepat sembuh anak ibu.. 

Monday, March 09, 2015

Ops bersih sawang blog 2015


Bismillah..

Alahai, punya lama terbengkalai blog ni.. harap2nya pasni leh aktif berblogging balik.. 

ada cerita nak dikongsikan.. 
cerita pengalaman yang mendewasakan hidup..
tapi buat masa ni akan dipendamkan dulu..

till then,
jha neh..





Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...