Klik Klik..

Tuesday, March 24, 2015

JJCM: Family Birthday Treat di Laman Grill, Taman Putra Kajang


Bismillah..
saja nak share review makan2 di Laman Grill cawangan Kajang.. padahala dah lama kot makan ni bulan Dec taon lepas..huk huk..asben banjer sempena bestday aku ari tu.. :)

Laman Grill ni glemer gak sebab ownernya tu Chef Zubir yang jadik judge kat rancangan Masterchef Malaysia.. sebenarnya consider dalam kawasan Bangi gak even nama alamat dia Taman Putra Kajang..hehehe...

Ada dua cawangan kalo tak silap... ni url website dia: http://www.lamangrill.com/

Antara port kalau nak makan western ala2 fine dining nya.. :D sesuaila kalo nak celebrate special event ke kan... huk2 sebab regenya boleh tahan jugak sesuai la dengan kualiti makanan + environment restoran dia..

view luar restoran Laman Grill.. 

jom belek menu dia..

antara main menu Laman Grill.. 

lobster tu nampak menggiurkan.. yums!

Aku snap dua page jek sebab cam segan lak nak snap semua menu..hahaha... tapi nak tengok full menu pon leh gi tengok kat website dia.. ;)

dekorasi wallpaper restoran, keratan akhbar/artikel pasal Chef Zubir.. stylo :D

suasana dalam restoran time malam ni cam romantik gakla sebab guna cahaya lampu suram2 gitu.. :D

posing dulu sementara tunggu makanan sampai.

Kashaf yang sangat manja and suka posing bajet comel.. ;p.. siap bawak buku nak kasik dia leka hik2..

ayah posing kena paksa sebab anak nak testing kamera.. (^_^)

dua superhero ibu.. (^_^)
lupa nak snap gambar kaunter masakan dia.. stylo macam ala2 Chef Ramsay nye rancangan Hell's Kitchen tu..leh nampak diorang hidang makanan kat kaunter..hihihi..

Ok makanan pon dah sampai, jom belek order kitorang malam tu..

minuman ngan mushroom soup sampai dulu...

bebudak ni order milkshake.. kenmain lagik sedutt..

chocolate + strawberry milkshake.. 

appetizer: mushroom soup + garlic bread.. :) sodappppppp!

portion untuk dua superhero.. Spagheti Carbonara.. not bad gak banyak lak dia letak chicken ham.. tp personally aku rasa spagheti carbonara kat @Grills lagik sedap heheh..

menu orang sambut bestday malam tu..aku lah tu kes kes.. (^_^) 

Norwegian Salmon kot tak igt dah nama.. sedap gilerrrr nak nanges.. :P

Asben order set burger. bertingkek-tingkek isinya.. huk2..
Alhamdulillah.. bergambar satu family... tq Hubby sebab banjer dinner ni.. dah meningkat setaon umur aku... :)

Makan kat Laman Grill ni memang best.. wajib pi lagik..hehehe... ni address dia..

Laman Grill @ Kajang

No. 38G, Jalan Putra 2, Taman Putra Kajang, 43000 Kajang
Hours: 11.00am – 11.00pm EVERYDAY

Boleh wat reservation gak..
03-8741 7385 (Kajang)

till then..
Jha neh.. (^_^)

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...