Klik Klik..

Monday, May 11, 2015

Misi Memanjat Bukit Broga


Ni kisah throwback lagi.. huk huk... first time memanjat Bukit Broga hasil hasutan si Don.. heheh.. kitorang naik Broga ni betol2 before kes yang Bukit Broga terbakar tuh... tapi rasanya skang dah ok balik dah kot view kat atas sana..

layankan aje gambo kat bawah ni.. biarlah gambar yang berbicara.. gitu.. :P

otw ke Bukit Broga.. Subhanallah pemandangan waktu pagi ni mmg cantik sangat.. tak fokus nak drive..huk huk..

Nak gi Broga ni lalu kawasan Semenyih.. senang je nak pi tempat dia sebab ada detail papan tanda kat atas jalan.. siap ada parking khas dalam ladang kelapa sawit..huhu.. aku ngan Don sampai dalam 7 lebih..dah banyak keta kot parking.. dah siap ramai pon yang dah turun balik.. huhu mesti diorang aim layan sunrise kat puncak atas tu kot..

semangat semangat.. trek laluan dah ada..tak susah mana pon nak mendaki.. :P

bleh tahan ramai gak datang memanjat Bukit Broga ni.. siap bawak anak2 skali.. bagus sungguh.. 

kawasan ni cam dah nampak dah puncak Broga yang nak dituju tu..huhu..
Seriyes weh dah lama tak bergiat aktif sukan ni rasa cam takde stamina..hahaha leh tahan gigil gak nak panjat Broga padahal trek tak susah mana pon.. cuma bila time hujan la aku rasa tricky sket kalo trek tu licin kan.. patutla ramai je yang dok bawak anak2 kecik panjat skali..hihihi..

puncak Broga dari kejauhan..

posing dulu.. rehat jap semput kot.. hahahah..

view dari atas... time ni belom betol2 puncak lagi.. 

menuju puncak..gemilang cahaya..eh?? :P

benti posing lagik... time ni peluh bercucuran jugak.. (T_T)

Subhanallah.. saujana mata memandang view kat belakang tu..


berdua jek kami time ni.. :D


tenung lama2 gayat jugak.. agagaga..

pit stop paling lama kitorang lepak..kat batu besar ni..hahaha..

time ni dah nak start panas terik...ramai yang dah turun dari puncak..aku ngan Don setakat kat batu besar tu je..cam give up giler nak naik sampai atas sebab cam tegak semacam darjah nak memanjat nye.. hahah..


setelah berehat sekian lama.. turun kembali..kekeke..

Pendek kata, best gakla naik memanjat kat sini.. seriyes pancit untuk aku yang dah lama tak bersenam.. (^_^)v aduss.. mmg rasa gigil betis nak turun balik.. tunggu lagik setahun dua la kalo nak gi panjat balik.. hahah..sabor jekla.. tapi ada member tu suka betol tiap2 minggu kot naik.. terbaik.. :D

jha neh..

2 comments:

Dr Singa said...

dah tumbuh balik dah pokok- lalang- dsb yang terbakar hari tu..!!

ke ko pergi sebelum terbakar!!??

~SaTo OrEo~ said...

hahaha.. time ni pergi betul2 sebelum kes terbakar tu Doc... tapi member pergi baru2 ni dah cantik balik ada pokok dah.. :)

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...