Klik Klik..

Saturday, June 20, 2015

Jadual Waktu Imsak & Berbuka Puasa Negeri Selangor 2015 (1436H)

Bismillah..
Rujukan untuk diri sendiri.. :)



Friday, June 19, 2015

Happy 4th Birthday Wan Kashaf Zafri (^_^)v


Bismillah..
Alhamdulillah hari ni dah masuk hari kedua Ramadhan 1436H..

Tahun ni 1 Ramadhan yang special sebab kebetulan hari lahir Kashaf si kecik tu jatuh pada 1st bulan puasa ni.. 18/06/2015. :)

Dah besar dah anak ibu.. 4 tahun dah.. makin banyak keletah dan ragam.. bijak pun ye anak ibu ni ada jawapan bernas dia kalau nak menjawab soklan orang hehe.. Semoga ibu diberi kesabaran yang tinggi untuk didik Kashaf...

Ibu doakan Kashaf dapat jadi anak yang soleh, membesar dengan sihat dan dapat menghafaz Al-Quran..

love love love..
kami sangat sayang kamu Kashaf..:)

~ibu, ayah & abang Hazmi~


Wednesday, June 17, 2015

Hotel Review: Grand Alora Hotel, Kedah


Bismillah..

Nak share hotel review masa dok menginap kat Alor Setar hujung taon lepas.. time ni pergi sana sebab ada outstation.. dok survey2 hotel kat Alor Setar yang best terjumpa lak hotel yang masih baru ni.. Grand Alora nama dia.. memang best sebab kat area Mergong... view pon leh nampak laman padi luas jek.. (^_^).. lagi satu location dia best sebab memang berdepan ngan Tesco Mergong.. jalan kaki seberang jalan jek leh nak pi menyoping apa pun hehehe..

building Grand Alora Hotel... :)

room no. saja up gak sebab no cantik kekekee.. dok tingkat 11 dapatla tgk view cantik saujana mata memandang gitu..

view bilik dari pintu masuk..

ada kerusi kat penjuru kot nak bergayut tepon :P

dapat twin room tapi sedih sebab outstation sorang2.. kalau anak + asben ikut seronok jugak kan..huk huk..demi kerja..

ada side table sesuai untuk orang yg outstation atas dasar kerja.. :P gigih pulok sambung wat kije kat hotel hehe..

complimentary mineral water

cermin panjang kesukaan wanita.. :P

flat screen tv beserta pilihan channel yang not bad juga.. :D

ada safety deposit box 

amek gambor bilik air lak.. :P

rain shower macik sukoooo//

sebab hotel baru, jadi keadaan toilet pun masih kemas + bersih.. nice!

cenderahati untuk dibawa pulang :P..

view dari tingkap hotel.. (^_^)v 


subhanallah..suka tengok langit luas... lagi cantik bila time senja.. 

sawah padi yang menghijau..tenang je tengok.. :)

save our planet!

alat penimbang berat badan pon ada.. :D

ruang santai lobi.. leh lepak malam2 layan wifi free.. :P

depan hotel malam2 ada gerai makanan.. paling best ada char koew teow!! (T_T)

view bangunan hotel dari gerai sambil tengah order char koew teow..hik hik...

dinner malam itu.. char koew teow sedap gak.. nyum nyum.. macik sukoo..

Grand Alora Hotel - night view..

Pendek kata best gakla stay kat sini... next time ada rezeki datang Alor Setarkalau bawak family leh dok sini lagi.. dekat ngan TESCO senang nak beli barang kalau ada apa2 keperluan..pastu yang aku suka sebab ada char koew teow sedap kat bawah depan hotel tu..hihihi.. room rate dia pon boleh tahan jugak masih mampu milik..since hotel baru, facilities dalam bilik pon sumer ok and katil pon best.. :D

saya kasik 4 bintang! :D

~Jha neh~



Tuesday, June 16, 2015

Baju T-shirt Running Man

Bismillah..

Sapa peminat Running Man? sila angkat tangan!! :P
aku memang minat giler reality show ni consider obses gak la dulu sebb siap download episod dia sumer hehe..ramai follower n peminat seantero dunia kot show ni..hehehe.. rancangan dia memang lain dari yang lain la sampai banyak negara dah start tiru rancangan ni buat version diorang termasuklah Malaysia.. hehehe.. tapi tak pernah tengok versi Malaysia nya tajuk dia 'LARI' kot..

saja nak tunjuk siap semangat beli tshirt Running Man kot..kes kes kes.. dah lama dah beli ni.. kebetulan terjumpa ada kiosk tu jual tetiba nampak design ni..suka la macik apo lagik... (^_^)v.. tak silap rm20 kot selai..



semua pon kelakar diorang ni serasi sangat satu sama lain.. :D

lama dah termiss siri ni lepas stop download movie.. 
dah siri ke berapa ratus la agaknya.. :)

Running Man ni syok layan sebab memang release tension sebab lawak melampau especially si Kwang Soo ngan Yoo Jae Suk tu.. (^_^).. 

sapa rasa nak gelak2 santai ngan family n kengkawan leh tgk citer ni.. :P

~jha neh..


Monday, June 15, 2015

JJCM: Most Favourite Ayam Penyet @ Wong Solo, Bandar Baru Bangi


Bismillah...
saja nak up makanan kegemaran abad ini untuk versi makanan Indo.. (^_^)v

apa lagik kalau bukan set nasi ayam penyet...
dah banyak versi nasi ayam penyet aku rasa tapi yang terbaik setakat ni untuk aku adalah dekat Wong Solo Bangi.. (T_T) sedap sangat nangis ketagihan kalo tak makan dalam sebulan tu cam tak complete rasanya.. ahaha over tak..

tuh sambal penyet dia yang atas ayam tu yang paling meletup.. kena carik resepi rahsia ni.. tataula apa dia letak rasa macam dah kena mandrem kesedapan dia.. :P

petang tadi pon baru jek makan..hehehe..tu yang gigih mencari gambo dia tu.. agaga..

set ayam penyet: sambal terung, tauhu + tempe goreng, ayam penyet beserta sambal penyet kaw-kaw, nasi putih ala pulut sket, salad + timun.. rm10.90 ko dpt air mineral gak secawan.. (^_^)v

yums...
actually banyak lagi menu dia kat keda Wong Solo ni..tapi set nasi ayam penyet ni menu wajib aku order tiap kali datang..hik hik..

antara menu-menu lain untuk dipilih:


antara menu-menu yang ada.. boleh tahan pedas gak makanan dia weh..

ni menu kegemaran aku..huhuh.. untuk makan solo namanya :P

menu untuk minuman.. wajib cuba jus alpukat tu :D

pilihan menu untuk set makan ramai2..

Alamat dia kalo kat Bangi:

Restoran Wong Solo, Bandar Baru Bangi
No. 8-G-1 & 9-G-1, Seksyen 9. 
Jalan Medan Pusat Bandar 4A. 43650 Bandar Baru Bangi

Selalu penuh weh kedai ni especially time lunch... pergi sana memang nak target makan jek..nak borak pon kena cepat2 sebab ada org beratur nak tunggu giliran meja lepas ko makan.. :P

gitulah alkisahnya..
~jha neh..

Friday, June 12, 2015

Tips Mengambil Cuti Tahun 2015


Opps.. macam dah melepasi setengah tahun untuk 2015 ni.. tapi still berbaloi untuk up gambar ni..tak ingat dah save dari mana.. credit lah untuk owner yang rajin buat gambar ni..sangat membantu untuk aku merancang cuti.. (^_^)..

check it out..


Monday, June 08, 2015

Berkelah di D' Ark Resort, Janda Baik [KAF Family Retreat]


KAF Family Retreat @ D'Ark Resort, Janda Baik, Pahang
23 Mei 2015 (Sabtu)

Bismillah..

Nak share gambar masa join program opis husband pi berkelah kat Janda Baik baru2 ni.. First time berpiknik kat Janda Baik.. Biasa dengar orang dok bercerita je.. banyak port sebenarnya kat sana.. skang dah makin glemer jadik port untuk team building.. ada banyak gak homestay/chalet bila lalu area situ..

Aktiviti start kol 10.30pg.. tapi kitorang lewat sket sebab kena pergi tadika Hazmi n Kashaf ada program Hari Prestasi Semester 1.. kiranya cam check report card gitu.. :P dah selesai abes baru gerak gi Janda Baik..mujurlah tak jauh mana.. dari Bangi dalam 45min ke sejam dah sampai..

kat belakang tu main building D'Ark Resort, Janda Baik

boleh tahan banyak gak kawasan untuk parking disediakan..

suka tengok design building ni..berkonsepkan klasik rumah ala kampung gitu..

kat bawah ada port untuk lepak-lepak santai..

yang ni tatau apa..aku rasa chalet dia kot..



meja lepak yang sangat klasik..kenmain si kashaf tu posing.. :) 

ada kolam mini kat bahagian tengah resort ni..public toilet ada kat sebelah kerusi yang ada pompuan duduk tu..

bunga teratai..

port lepak di bawah resort..

kashaf mengangkut tikar piknik.. :P

sampai2 je diorang tengah sibuk bersukaneka.. :)

aktiviti kekanak, pertandingan sapa paling cepat abeskan makanan..heheh..

layan lolipop dulu..

terus menuju ke port BBQ.. (^_^)

meriah tengok dok bakar kepak ayam tu.. 

lamb bbq pon ada..sedap sangat perapan dia tu...terasa smpi ke tulang..huk huk..

ramai gak family yang join.. :)

anak-beranak ni makan kat dalam sungai je..:D

sungainya cetek je..sesuaila bebudak nak main2.. kalo orang dewasa nak berenang pon tak tenggelam badan kot hihi..

bebudak ni sibuk main air je..hehe..

tak cukup meja leh bentang tikar kat tepi sungai... :D tikar merah tu kitorang nya hihihi..

nak tunjuk best sangat la tu makan ikan bakar sambil berendam kat sungai :P

makanan tengahari dah sampai... yums!!

kuih-muih pon ada.. (^_^)

Alhamdulillah, sedap tol kombinasi lauknya..sedappp..order kat katering resort tu je rasanya..


air sungai yang jernih dan sejuk..huk huk..

sambung main air lagik..bebudak ni tanak naik langsung..

terserlah kegembiraan si kashaf :P

ibu pon nak enterprem gak.. :P

yang ni lagi menyengih dapat main pasir..hihi..

acara yang ditunggu-tunggu..
bestnya makan durian di tepi sungai... (^_^).. alhamdulillah..

Kitorang pergi balik hari je.. sebab nak stay kat situ pon diorang kata dah full booked bilik dia sumer..huk huk.. 

pendek kata memang best gak berkelah kat Janda Baik ni.. cuma air sungai dia tak lah dalam untuk orang dewasa berenang-renang... nanti aku share lagi satu port yang best nak berpiknik kat area Kemensah.. (^_^) stay tune!

jha neh~



Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...