Klik Klik..

Monday, June 08, 2015

Berkelah di D' Ark Resort, Janda Baik [KAF Family Retreat]


KAF Family Retreat @ D'Ark Resort, Janda Baik, Pahang
23 Mei 2015 (Sabtu)

Bismillah..

Nak share gambar masa join program opis husband pi berkelah kat Janda Baik baru2 ni.. First time berpiknik kat Janda Baik.. Biasa dengar orang dok bercerita je.. banyak port sebenarnya kat sana.. skang dah makin glemer jadik port untuk team building.. ada banyak gak homestay/chalet bila lalu area situ..

Aktiviti start kol 10.30pg.. tapi kitorang lewat sket sebab kena pergi tadika Hazmi n Kashaf ada program Hari Prestasi Semester 1.. kiranya cam check report card gitu.. :P dah selesai abes baru gerak gi Janda Baik..mujurlah tak jauh mana.. dari Bangi dalam 45min ke sejam dah sampai..

kat belakang tu main building D'Ark Resort, Janda Baik

boleh tahan banyak gak kawasan untuk parking disediakan..

suka tengok design building ni..berkonsepkan klasik rumah ala kampung gitu..

kat bawah ada port untuk lepak-lepak santai..

yang ni tatau apa..aku rasa chalet dia kot..



meja lepak yang sangat klasik..kenmain si kashaf tu posing.. :) 

ada kolam mini kat bahagian tengah resort ni..public toilet ada kat sebelah kerusi yang ada pompuan duduk tu..

bunga teratai..

port lepak di bawah resort..

kashaf mengangkut tikar piknik.. :P

sampai2 je diorang tengah sibuk bersukaneka.. :)

aktiviti kekanak, pertandingan sapa paling cepat abeskan makanan..heheh..

layan lolipop dulu..

terus menuju ke port BBQ.. (^_^)

meriah tengok dok bakar kepak ayam tu.. 

lamb bbq pon ada..sedap sangat perapan dia tu...terasa smpi ke tulang..huk huk..

ramai gak family yang join.. :)

anak-beranak ni makan kat dalam sungai je..:D

sungainya cetek je..sesuaila bebudak nak main2.. kalo orang dewasa nak berenang pon tak tenggelam badan kot hihi..

bebudak ni sibuk main air je..hehe..

tak cukup meja leh bentang tikar kat tepi sungai... :D tikar merah tu kitorang nya hihihi..

nak tunjuk best sangat la tu makan ikan bakar sambil berendam kat sungai :P

makanan tengahari dah sampai... yums!!

kuih-muih pon ada.. (^_^)

Alhamdulillah, sedap tol kombinasi lauknya..sedappp..order kat katering resort tu je rasanya..


air sungai yang jernih dan sejuk..huk huk..

sambung main air lagik..bebudak ni tanak naik langsung..

terserlah kegembiraan si kashaf :P

ibu pon nak enterprem gak.. :P

yang ni lagi menyengih dapat main pasir..hihi..

acara yang ditunggu-tunggu..
bestnya makan durian di tepi sungai... (^_^).. alhamdulillah..

Kitorang pergi balik hari je.. sebab nak stay kat situ pon diorang kata dah full booked bilik dia sumer..huk huk.. 

pendek kata memang best gak berkelah kat Janda Baik ni.. cuma air sungai dia tak lah dalam untuk orang dewasa berenang-renang... nanti aku share lagi satu port yang best nak berpiknik kat area Kemensah.. (^_^) stay tune!

jha neh~



No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...