Klik Klik..

Monday, June 15, 2015

JJCM: Most Favourite Ayam Penyet @ Wong Solo, Bandar Baru Bangi


Bismillah...
saja nak up makanan kegemaran abad ini untuk versi makanan Indo.. (^_^)v

apa lagik kalau bukan set nasi ayam penyet...
dah banyak versi nasi ayam penyet aku rasa tapi yang terbaik setakat ni untuk aku adalah dekat Wong Solo Bangi.. (T_T) sedap sangat nangis ketagihan kalo tak makan dalam sebulan tu cam tak complete rasanya.. ahaha over tak..

tuh sambal penyet dia yang atas ayam tu yang paling meletup.. kena carik resepi rahsia ni.. tataula apa dia letak rasa macam dah kena mandrem kesedapan dia.. :P

petang tadi pon baru jek makan..hehehe..tu yang gigih mencari gambo dia tu.. agaga..

set ayam penyet: sambal terung, tauhu + tempe goreng, ayam penyet beserta sambal penyet kaw-kaw, nasi putih ala pulut sket, salad + timun.. rm10.90 ko dpt air mineral gak secawan.. (^_^)v

yums...
actually banyak lagi menu dia kat keda Wong Solo ni..tapi set nasi ayam penyet ni menu wajib aku order tiap kali datang..hik hik..

antara menu-menu lain untuk dipilih:


antara menu-menu yang ada.. boleh tahan pedas gak makanan dia weh..

ni menu kegemaran aku..huhuh.. untuk makan solo namanya :P

menu untuk minuman.. wajib cuba jus alpukat tu :D

pilihan menu untuk set makan ramai2..

Alamat dia kalo kat Bangi:

Restoran Wong Solo, Bandar Baru Bangi
No. 8-G-1 & 9-G-1, Seksyen 9. 
Jalan Medan Pusat Bandar 4A. 43650 Bandar Baru Bangi

Selalu penuh weh kedai ni especially time lunch... pergi sana memang nak target makan jek..nak borak pon kena cepat2 sebab ada org beratur nak tunggu giliran meja lepas ko makan.. :P

gitulah alkisahnya..
~jha neh..

1 comment:

Aida azni abd razak said...

Tak sedap.. X kena selera.. Mahal satu hal 😅 sedap lagi nasi ayam penyet kat alamanda tu.. Murah tapi sedap gile!!

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...