Klik Klik..

Friday, September 04, 2015

JJCM: Packaging Baru Set Ayam Penyet Wong Solo

Bismillah..

Cerita pasal makan lagi... pergh Restoran Wong Solo kegemaran nampaknya dah upgrade packaging makanan dia.. cantik sangat kotak baru pastu makin banyak compartment huhu.. cam besa aku memang order menu yang sama je Set Ayam Penyet Paha.. :P..

jom tengok isi tapaunya..huk huk..


Tengok kat packaging tu ada 6 cawangan dah Restoran Wong Solo ni..kat Melaka pon ada jangan memain.. silalah singgah ye tuan/puan.. :P


Terbaik kotak baru ni dah siap pecah2 ikut side dish.. so tak berterabur sangat bila nak makan kat kotak ni je kan..yang lama tu cam letak selonggok semua kat satu tempat..hehe.. 

isk takleh tengok gambar lama2..terliur..
~jha neh~

Wednesday, September 02, 2015

JJCM: Western Food @ Restoran Perantau Hill Sg. Merab


Bismillah..

Lama tak menjengah makan kat Restoran Perantau Hill ni.. zaman mula-mula dok Bangi dulu rasa hampir setiap bulan pi..hihihi.. Balik dari kampung kat Perak masa cuti Merdeka lepas kami singgah makan malam kat sini lagi.. Kali ni order di luar kebiasaan oder western food.. :P biasanya kalo datang sini suka order set lauk ikan bakar.. 

kali ni try western lak lah nk test gak sedap ke tak huhu.. so far not bad gak rasanya.. cumanya aku silap terlupa nak pesan black pepper sauce.. so by default diorg bg mushroom sauce huhu..

grilled chicken mushroom sauce..
menu aku order malam tu grilled chicken.. sedap gak la rasanya.. side dish dia pon sodap.. berbaloi jugak nga rege rm10.70 kalo tak silap..

chicken chop mushroom sauce

chicken chop ni asben yang order.. boleh tahan jugak rasanya.. aku tak gemar sangat chicken chop sebab biasanya salut tepung dia tu yang tak best.. tapi kat Perantau Hill ni not bad la.. rege rm11++ kalau tak silap..

anak2 order bihun sup kegemaran.. memang favourite diorang tiap kali datang makan kat sini..
Anak2 oder bihun sup tanak pedas semangkuk share 2 orang..tu pon tak abes part sayur-sayuran...hehehe.. bihun sup dia ni memang sedap. aku order yang restoran dia sendiri masak.. sebab ada gak bihun sup yang gerai kecik jual kt situ lain sket rasa dia.. tapi dedua sedap la..

side order yang agak heavy :P ..satay willy termashooorr di Bangi..
semestinya menu wajib order satay willy.. hehe.. kali ni kitorang try satay kambing gak selain dari satay ayam.. tapi satay kambing cam kureng sket sebab cam banyak lemak pastu liat sket.. mungkin diorang patot bakar lama sket kot.. pasni better stick order satay ayam/daging jek huhu..

Alhamdulillah.. makan kat sini biasanya tak mengecewakan perut.. :P
kenyang anak-beranak malam tu..

~jha neh..
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...