Klik Klik..

Tuesday, October 06, 2015

Trip Hong Kong: [1] Departure KL - HK (Air Asia)


Bismillah..
Cerita hari pertama trip to Hong Kong..

macam aku dah cerita sebelum ni.. tiket flight dibeli menggunakan AirAsia.. alhamdulillah rezeki sangat dapat harga tiket yang sangat2 murah dan berbaloi nak ke Hong Kong.. masa tu beli tahun 2014 punya promo FREE seat AirAsia.. 

aku dapat beli tiket 2 hala untuk 2 adults + 2 children jumlahnya rm750 je.. (^_^)v berbaloi stay up nak berperang online beli tiket time tu..hik hik..

25hb - 29hb April 2015.
consider 5D4N tapi sebenarnya yang fully utilize 4 hari je sebab flight departure kami tu 4.30pm..so sampai HK pon dalam kol 8.30pm tak sempat nak buat apa2 aktiviti dah pon.. :)

Day One:
25hb April 2015

Jam 1.30pm dah standby siap2 kat airport KLIA2.. mintak adik Piepi tolong hantarkan..hehe.. biar kita tunggu flight jangan flight tinggal kita.. :P

bersama pak supir uncle Piepi :P.. 

dah sampai awal sangat nganga pulak nak wat apa..huhu..

since tempat menunggu nak ke Hong Kong tu agak jauh.. so kami dapat naik buggy..yeay! :D

muka teruja naik buggy car kat dalam airport..kekeke...

tu abang driver tengah dok tunggu seat penuh diisi.. FREE je tak kena charge so kalo nampak silalah naik ye :D
memang berbaloi naik buggy car ni..kalo menapak mau gigil kaki jauh kot.. walaupon ada kedai2 di tepi untuk cuci mata kan..

naik flat escalator ni lak..betol malas nak menapak kih kih..

yeay..dah sampai ruang menunggu..huhuh..awal giler kol 2.30pm kot smpi sini.. bergilir2 solat jamak Zuhur-Asar dulu.. 

hmm..lambatnya aeroplane datang ni ibu.. :P
mujurla bawak ipad skali..mengisi masa terluang.. :P

ibu nak menompang posing sama..

layan coffee dulu sedas..time ni hujan sangat lebat..saspen jugak kami kot flight delay..

yeay aeroplane sudah sampai.. 

layan pemandangan luar jap..

Alhamdulillah.hujan elok berhenti by the time kitorang nak boarding.. Hazmi yang excited.. :)

(^_^) layan senja di ufuk timur gitu.. :P bye-bye Malaysia..
Masa penerbangan ni dari KL-HK lebih kurang 3 jam 40min gak.. Alhamdulillah penerbangan lancar masa tu.. tepuk tangan untuk abg pilot.. :) kami tak beli seat pon..asalnya pecah2 tempat duduk..tapi since tak penuh alhamdulilah boleh adjust balik seat dok sederet.. hehe.. negotiation skill tu penting.. :P

bersambung lagi nanti..

NEXT: Arrival at Hong Kong Aiport

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...