Klik Klik..

Tuesday, October 27, 2015

Trip Hong Kong: [7] Thrill Mountain at Ocean Park Hong Kong


PREVIOUS: Cable Car Ocean Park, Hong Kong

Bismillah..
bersambung lagi episod di Ocean Park..

Selesai je kami naik cable car turun di kawasan Summit.. bila tengok peta kami pon plan nak menghala ke Polar Adventure dulu.. tapi otw nak ke Polar Adventure ni akan lalu zon Thrill Mountain.. haa kat Thrill Mountain ni memang sesuai sangat untuk orang2 dewasa yang suka extreme games.. macam2 game yang menguji ketahanan jiwa dan mental ada kat sini.. huhuh.. memandangkan anak kami masih kecik..kitorang lalu jekla..aku pon jenis jiwa tak kental nak naik game yang jenis extreme ni..kih kih kih..


mencari jalan menghala ke Polar Adventure.. tiang tinggi tu Ocean Park Tower..

ada pulak mini garden ngan replika kangaroo berwarna-warni kat sini..

apa lagik kita posing lah dulu.. :P

ibu pon nak enterprem gak hik hik..

Dari replika kangaroo tu, kitorang nampak attraction The Rapids dulu... best giler wei The Rapids ni sebab lalu kawasan air memang jenis basah lencun la.. silap aku terlupa nak standby bawak baju hujan siap2..kalo tak leh gak kitorang try naik game ni.. (T_T).. mampu tengok dari kejauhan jekla.. huhuhu.. The Rapids ni consider attraction under zon Rainforest. Kitorang tak sempat round tgk attraction lain kat zon Rainforest ni..

seat ala tayar gergasi tengah mendaki puncak huhu..

siap sedia untuk splash splash..huhuh.. (T_T) bestnyaaa..
Statistics

From the highest to lowest point of the journey: 3.2 metres
Length: 380 metres
Board Raft Seat: 9 seats

Rides' Requirement:

Height: 120cm (47")
Weight: N/A
Age: N/A
Remarks:
A child whose height is 120cm (47") or above must be accompanied by an adult

family mat salleh ni siap tanggal baju..apa adahal..kekeke..
dah berjalan sket barulah nampak Thrill Mountain..
dari jauh dah nampak kawasan Thrill Mountain tu..huhuh..

Antara attraction yang ada kat Thrill Mountain ni:

a) Hair Riser

Ok Hair Riser neh memang tahap macam gambar tu ko tengok rambut dia pon dah tercacak2..hahaha.. seriyes aku takkan naik game ni.. roller coaster extreme dengan berlatar belakangkan gaung di tepi laut hokehhh...

Rides' Requirement:
Height: 140cm (55")
Weight: N/A
Age: N/A
Remarks: N/A

kat sini dah start dengar bunyi jeritan orang hahahaha..

Hair Riser.. rambut kekal terpacak? :P

kitorang dah melepasi Hair Riser tu.. kat sebelah tu ada game keta langgar-langgar..

peace yoo..
b) Whirly Bird

Game Whirly Bird ni biasa tengokla kat Genting Highlands pon ada.. buaian laju berpusing tinggi cam dalam gambar kat bawah..ketinggian Whirly Bird ni 30 meter gak.. aku pernah naik skali pening rasa pastu masa kat Genting..terus surrender dah kalo jumpa game ni kat mana-mana..huk huk.. tapi sesapa yang tak gayat tu boleh lah feeling2 bird melayang di udara.. :D

Rides' Requirement:

Height: 122cm (48")
Weight: N/A
Age: N/A
Remarks: N/A

cuaca panas terik time ni.. gigihlah haih sapa yang naik menda alah berpusing tu..huhuh..
Whirly Bird..

c) Rev Booster

Rev Booster ni gam cam train melekat berpusing..laju gilerr berpusing nanti..huhuh..

Rides' Requirement:
Height: 130cm (51")
Weight: N/A
Age: N/A
Remarks: Aged below 12 must be accompanied by a person who has attained the age of 15

kredit gambar: Ocean Park HK website
d) The Flash

Game The Flash ni pon agak extreme la untuk aku.. mau nak termuntah tengok dia berpusing 360 darjah....hihihi.. hanya yag berjiwa kental boleh naik :P

kredit gambar: Ocean Park HK website

Rides' Requirement:
Height:
137cm (54") and below 195 cm (77")
Weight: N/A
Age: 12 or above
Remarks: N/A

Selain dari game2 tarikan utama tu.. sepanjang jalan kat kawasan ni ada banyak game yang menarik ala2 funfair la..tembak2, baling2 bola ke..tapi yang ni semua kena guan duitla.. takdela kitorang nak menabur duit di sini..kih kih..

teringin nak cuba gak tapi sayang duit..lalu saja lah.. :P
berehat sekejap..minum nescafe panas dulu.. :P

tu dia dah jauh berjalan baru nampak sayup2 Polar Adventure..

okehla..panjang dah membebel.. post pasal Polar Adventure sambung kemudian pulak.. huhu..
till then.. Jha neh.. :D

NEXT: Melihat Penguin Comel di Ocean Park, Hong Kong


No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...