Klik Klik..

Thursday, November 05, 2015

Trip Hong Kong: [10] Naik Ferris Wheel di Ocean Park, Hong Kong


PREVIOUS: Mendekati Jerung Hidup di Ocean Park, Hong Kong


Bismillah..

Bersambung lagi.. lepas kitorang keluar dari Shark Mystique tu.. dah tak nampak benda lain dah..terus nak tuju ke Ferris Wheel yang kitorang nampak dari jauh tu..hehe..since masih banyak masa sementara nak tunggu dolphin show jam 2.00pm.. sempat lagila nak naik Ferris Wheel.. tak jauh pun kena berjalan sikitla.. Ferris Wheel pon salah satu attraction dalam zon Marine World..


on the way nak ke Ferris Wheel lau kedai makan Pizza Place.. cute jek deko..tapi tak terjamin halal ye pizzanya so teruskan je la perjalanan korang,,hehe..

ada attraction The Dragon gak..
The Dragon ni pon salah satu roller coaster yang ada kat dalam Ocean Park.. pon pemandangan tepi gaung jugak,..huhu.. macam biasa game2 camni aku jeling dari jauh jek la..huhuhuh..

Rides' Requirement:

Height: 132cm (52")
Weight: N/A
Age: N/A
Remarks: N/A

yeay...akhirnya kami dah sampai Ferris Wheel.. 
masa tu rasa tengahari terik gak tak silap dalam kol 1 tengahari kot.. so tak ramai sangat la nak beratur naik Ferris Wheel ni.. dalam 5 min jek dah boleh naik..hehe..

sambil2 menunggu tu sempat lagi layan orang naik roller coaster The Dragon hehe..

Kashaf tak sabar nak naik..

taraaa..dah sampai turn kami.. dapat seat kaler biru.. :P

excited si Jemi nak naik dulu..

ok sila cop tempat masing2 :D

ibu dan kashaf cop tempat yang mengadap view laut hehehe..

muka Kashaf dah cuak hik hik..

muka-muka cool tak rasa gayat :P

bagi mengurangkan debaran kita bagi diorang makan coklat.. :P

view The Dragon dari atas Ferris Wheel..huhuh.. boleh tahan melingkar gak track dia..

nampak Flying Swing untuk versi anak-anak dari atas.. (^_^)v ..tak ramai budak pon naik huhu..

apsal kecut je muka tu kashaf.. kih kih..

time ni kitorang kat paling atas..huhu..boleh pulak stop nak amek penumpang baru.. bleh tahan kecut perut time ni.. (T_T)

Tapi view dari atas Ferris Wheel ni memang sangat cantik..Subhanallah..leh nampak kawasan Ocean Park area Marine World ni secara keseluruhan..huk huk..

tu dia Ocean Theatre tempat kitorang nak tuju pasni.. kat sinila ada Dolphin Show.. 

pemandangan laut dari atas..Subhanallah... magnificent view (^_^)v

Hazmi rilek-rilek aje layan pemandangan.. :)

apa lagi, selfie guna monopod lak :P

we survived! :P ..
Alhamdulilah..tercapai hasrat nak naik Ferris Wheel..hehe.. tak silap 3 kali pusingan gak.. puas hati la dapat tengok view cantik.. wajib cuba kalau datang Ocean Park ni.. ;)

Oklah..stop lagi.. pasni nak pi Ocean Theatre lak.. 
bersambung di lain kali.. 

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...