Klik Klik..

Sunday, November 08, 2015

Trip Hong Kong: [11] Dolphin Show yang Best di Ocean Park Hong Kong


PREVIOUS: Naik Ferris Wheel di Ocean Park, Hong Kong

Bismillah..
bersambung lagi dari siri sebelumnya.

Ok jom jom kali ni nak pi terjah Ocean Theatre yang conside wajib untuk ko pergi bila masuk dalam Ocean Park ni.. ;) since kitorang dah terlepas show kol 11.30am, next show terpaksala tunggu kol 2.00pm nya.. kali ni dah standby awal.. dalam 1.15pm lepas naik Ferris Wheel kitorang pon terus gerak ke Ocean Theatre..

Tips: aku nasihatkan pergi awal sekurang2nya setengah jam awal dari showtime untuk korang book kerusi.. kalau amek show tengahari/petang bleh pilih seat yang ada tempat berteduh..takla panas terik sangat..biasa seat depan2 memang xde tempat teduh..

ada 4 kali masa tayangan cam kat atas ni..

sempat lagi berposing kat mural dinding ni hehe..

menghala ke pintu masuk bawah.. rasanya ada banyak pintu kot..


dah ada yang sampai awal cop tempat..hehe..

dok main naik turun tangga lak bebudak ni huk huk..

ok dah aim dah kitorang pilih seat yang ada teduh tapi paling depan hihi..


lagi setengah jam nak start show... diorang tunjuk tayangan slide dulu promosi pasal dolphin..

dolphin tengah berenang2 dok practise kot hehehe..

view dari seat subhanallah luas saujana mata memandang.. boleh nampak laut kat belakang tu..

Lambat lagi nak start show..jom kita lunch dulu... Asben tengah kuarkan tupperware nasi lemak yang kitorang simpan dalam sarung beg kain kecik tu hehe..

teruja tengok dolphin live.. (^_^)


kat belah kanan tu pon ada dolphin gak.. 

ok dah start penuh dah seat.. tak sure boleh muat berapa ratus audience ni huk huk..

pre-show.. staff bawak keluar dua ekor singa laut buat show.. :)

kiut sangat singa laut ni follow jek trainer diorang punya arahan..


ada penonton bertuah dapat pi dekat singa laut ni..
dalam 10 minit show singa laut ni.. pastu startla show dolphin lak... :) aku ada amek video gak tapi tak sempat upload lagik..kalo tak leh share..memang lagik happening kalo tengok video compare ngan gambar kan..huhuh..

taraaaa... 2 ekor dolphin dah wat show.. melompat di udara... (^_^)v awesomeee!!

hehehe singa laut pon ada...show ni dia bua ala2 story telling la.. audio dalam bahasa Mandarin, tapi ada subtitle la dekat slide..

zooming dekat sket.. :D






renang berirama sekawan dolphin.. 


dolphin melompat ikut arahan trainer.. huhuh..


time ni singa laut layan trainer baca buku..hikhik.. sempoi.. kalo aku tak duduk dekat dah..

pergh tinggi giler dolphin ni lompat.. 
panorama view Ocean Theatre..
Show ni dalam 45min gak kot.. memang seronok sangat...anak2 pon suka.. (^_^)v ..alhamdulillah cuaca pon cantik so show berjalan dengan lancar.. :)

dah abes kitorang pon keluar.. pasni nak gerak pi area Waterfront lak.. dah tak larat nak cover area Summit.. hehe.. 

ramai giler sumer pon baru keluar dari Ocean Theatre..

Masa mula2 sampai Ocean Park, dari Waterfront nak ke Summit kitorang naik Cable Car.. dari Summit nak ke Waterfront balik boleh je nak naik cable car lagik.. tapi kali ni kitorang nak try naik Ocean Express Train lak.. :) bila lagi nak try semua kan..heheh.. 

Tapi tu bersambung post lain lak..
Jha Neh~ :P


No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...