Klik Klik..

Monday, November 09, 2015

Trip Hong Kong: [12] Ocean Express Train yang Awesome di Ocean Park, Hong Kong


PREVIOUS: Dolphin Show yang Best di Ocean Park, Hong Kong

Bismillah..

Ok kali ni nak story pasal Ocean Express Train.. dah separuh hari melayan attractions kat area The Summit.. petang ni kami nak pi The Waterfront pulak..tujuan utama nak tengok Panda..hehe.. kalau pilih nak naik Ocean Express Train.. kena pi zon RainForest..kat sini ada Ocean Express Summit Station.. tak jauh sangat menapak dari Ocean Theatre yang kitorang pi sebelumnya..


dari jauh dah nampak station nak naik Ocean Express Train ni... tak ramai orang.. yeay!

Tips:
kalau nak cepat better pilih naik train compared to cable car.. tapi of course lah view lagi cantik bila naik cable car.. :) tapi, make sure korang dapat rasa naik dedua tu ok..heheh..

posing jap.. :D

view dari atas kat area station ni... Subhanallah tenang jek tengok..

boleh nampak bangunan tinggi-tinggi kat tepi teluk tu..dah nak sama tinggi ngan gunung dah..
 Hong Kong memang terkenal ngan bangunan mencakar langit huk huk..


zooming dekat lagik.. :)

jalan menghala ke train... tak ramai sangat orang naik time ni..

menunggu nak masuk train..

tak berapa nak nampak line beratur sangat kat sini.. huhuh...

yeay, dah masuk dalam train!

Kashaf dapat kawan duduk sekali..hehe.. train ni agak laju so kalau anak2 dapat seat oklah sikit..

apa yang menariknya train ni dia buat ala2 konsep kapal selam.. kira cam kita masuk dalam lautlah konon.. hehe..

nanti bila train dah start... kat dalam tu akan gelap, pastu kat atas kepala kita akan ada banyak skrin tunjuk slide ala2 kapal selam dah nak start bergerak.. :P

animation..
memang sekejap je dalam train ni kalau cable car amek masa 15 minit, train ni dalam 5 minit je dah sampai.. Ocean Express Train Waterfront Station ada kat zon Aqua City.

keluar2 lalu souvenir shop pulak..hehe..

aku beli Fridge Magnet je buat kenang-kenangan...murah gak FM dia berbaloi-baloi..hehe.. tak silap dalam rm15 bila dah convert untuk FM Ocean Park.. 

Bila dah sampai Waterfront ni kami nak menuju ke Panda Village pulak.. kena bukak peta balik time ni..hehe..


ada replika kuda laut kat belakang..kreatif sangat..

posing lagik..
terjumpa maskot kaki panjang kat tengah2 taman..hik hik..

lagi tempat nak berposing.. :P area Waterfront Plaza..
Ok, kat mana nak tengok panda comel ni.. korang kena menghala ke zon Amazing Asian Animals eh.. nanti aku sambung lagik kat post seterusnya..



2 comments:

Dr Singa said...

makanan halal senang tak?

~SaTo OrEo~ said...

kat dalam Ocean Park ni cam susah nak carik gak.ada tapi certain tempat je.. .kitorang seludup bawak bekal sendiri.. :D

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...