Klik Klik..

Tuesday, November 10, 2015

Trip Hong Kong: [13] Menjejak Panda Comel di Ocean Park, Hong Kong


PREVIOUS: Ocean Express Train yang Awesome di Ocean Park, Hong Kong

Bismillah..

Kali ni nak sambung posting nak menjejak Panda Comel kat Ocean Park lak.. Panda ni consider salah satu attraction utama la kat Ocean Park Hong Kong ni.. kenmain ko Sato ek, panda kat Zoo Negara ko tammoh pi tengok.. kat Hong Kong jugak ko nak pi carik..huhuhu..

Ok dipendekkan cerita.. nak tengok panda secara live, kena pi kat zon Amazing Asian Animals.. Pastu kena carik Panda Village.. haa kat situla panda2 tu menyorok berehat kat sana.. :P Kitorang ari tu cam tersesat sket padahal dari Ocean Express Station tu tak jauh mana dah dengan Panda Village.. kena pandai tengok peta la huhuh..

well maintained la mini2 garden kat sini.. tengok si Jemi pon kagum melayan bunga..huhu


korang jangan tertipu kalau nampak replika panda kat atas satu bangunan ni.. huhuhu..kitorang ingatkan memula kat dalam ni la panda.. rupanya bangunan yang ada replika panda dan monyet ni The Hong Kong Jockey Club Sichuan Treasures.. :P rupa-rupanya kitorang dok berlegar kat kawasan Aqua City.. kecewa.. huhu.. sekali lagik, korang kena teliti betol2 peta Ocean Park tu.. banyak sangat attraction pening huhu..

So, terpaksala kitorang patah balik menghala ke zon Amazing Asian Animals..

lalu lagik kawasan lapang ni kah kah kah..

Terpaksala layan shooting keta kabel lagik di udara.. :P

Penat menapak akhirnya berjaya jugak kitorang jumpa Panda Village ni.. nak tau betul ke tak dia bersambung ngan Giant Panda Advanture nya entry.. so kalo korang nampak sygnase kat bawah ni maksudnya betul lah tu.. :D

ok kita posing dulu.. :D

ibu nak enterprem gak.. :P

ingat ye.. carik Giant Panda Adventure ni punya landmark.. :D

ok jom kita masuk cari panda.. alhamdulillah takde orang beratur pong time ni,.

Masuk-masuk jumpa port nak bergambar lagik..hihi.. posinglah dulu.. :)

Yeay... dah jumpa habitat panda.. best tau masuk dalam ni sebab ber'aircond.. biasala Panda ni nak duduk dalam cuaca sejuk je..huhuh..

Tu dia..dah nampak seekor panda memunculkan diri.. excited.. :D kekeke,,

dok main mundar-mandir pulak dia.. :P

tengok dari luar jek kawasan berkaca.. ni hotspot panda suka lepak kot..
Hazmi teruja dapat tengok panda sebenar.. :D biasa layan kartun Kung Fu Panda jek..kih kih..

hahaha ok comel tak si panda tu.. kenmain menongkat dagu kat besi bulat besar tu... memang motif suruh orang amek gambar la tu.. :P

peace sikit..

yang ni panda lagik sekor dok berjalan lalu lintas je..

zooming sket.. keje nak tido jek ko eh panda.. :P

haha Kashaf pon wat muka ngantok tengok panda tu tersadai jek..

muka konfius tatau berapa lama nak layan panda tu statik posing camtu.. (T_T)



Ha ha ha..bosan giler..mau 15 minit kot panda tu tak bergerak posing gitu.. kitorang pon beransurlah jalan ke tempat lain lak..

wah ada akurium ikan gak kat dalam ni...

Tiba-tiba terjumpa mengkarung gergasi da... (*_*)

berani pulak bebudak ni pegang.. kalo aku geli geleman dah... (*_*)

Posing muka bajet geli hahaha... (^_^)v

ok register jadik rescuer jap.. :P

ahli kelab seterusnya...hihi..

dari jauh dah nampak pintu keluar.. yang ni kalau masuk dari Panda Village..
ada kolam ikan lak dalam Panda Village tu...
 huhu besar gak ikan-ikan dalam kolam ni.. nampak tak ikan albino tu.. :P

kolam ikan pun nampak terpelihara cantik je... pandai diorang maintain kawasan..

keluar dari kawasan Panda Village ni ada port untuk meninggalkan signature..huhu..

tulis apa tu Kashaf? :D

Hazmi pon nak tinggalkan nota cinta gak..huhuhu..

yeay.. kami dah jumpa Panda.. mission accomplished! :P

Seb baik timing ok, sebab time ni tak ramai sangat orang... mungkin diorang dah kerumun tempat panda ni awal2 pagi kot.. dah penat dah time ni.. tak habis lagik kawasan jajahan.. ke mana lagi nak tuju pasni? huhuhu... bersambung lagik di masa akan datang..

~Jha neh.. ;)

NEXT: Melihat Sekawan Ikan Emas di Ocean Park, Hong Kong

2 comments:

Dr Singa said...

lama aku tak menjenguk sini
sebab ko lama tak mengupdate.. :P

musim panas eH??

~SaTo OrEo~ said...

hahahaha... biasala Dr. update ikut mood... :P

gi Hong Kong April lepas.. kekekeke time tu cuaca baru nak start panas tp still dingin lagik la..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...