Klik Klik..

Saturday, November 14, 2015

Trip Hong Kong: [14] Melihat Sekawan Ikan Emas di Ocean Park, Hong Kong


PREVIOUS: Menjejak Panda Comel di Ocean Park, Hong Kong

Bismillah..

Banyak pulak gambar2 kat Ocean Park ni yang tak berupload lagik.. huk huk..layan kan ajela.. lepas kitorang tengok panda yang chomel itu... tak jauh dari tempat exit Panda Village tu ada Goldfish Tresure lak.. haa kat sini sapa yang peminta ikan kecil2 tu especially ikan emas leh la singgah... banyak betul koleksi ikan emas dalam aquarium kecik-kecik..seronok jamu mata.. :D

hehe asben yang sudah ke'mengantuk'an...
on the way nak pi tu bebudak ni jumpa lak port berposing tepi dinding.. :D

haha apa sajalah gaya tu Hazmi..

Kashaf lagik sempoi.. :P

kih kih kih orang lalu lalang pandang 2,3 kali ingatkan patung :P

ok pose yang ni WIN hazmi oiii.. huhuhuh tergelak tengok.. ada je idea..

dah sampai pintu masuk Goldfish Treasure.. :)

ada kincir air lah.. (^_^)v

Hazmi pon nak bergambar berlatar belakangkan kincir air gak :P

haha pose Kashaf takleh blah.. :P

yeay..jom kita tengok ikan... cantik-cantik akuarium ikan dia..dijaga rapi.. kat belakang tu ikan sisik emas.. memang ikan emas lah.. :P

salah satu jenis ikan emas gak rasanya.. lupa nak snap info..

dekat setiap akuarium ada detail info pasal jenis ikan tu.. :)

Subhanallah... unik kan ikan ni.. bermacam gaya.. aku panggil ikan emas pipi kembung.. :P

zoom sket...


ni jenis yang biasa tengok gak..hehe..
warna hitam pon ada...


Hazmi leka melayan corak ikan yang pelbagai jenis..


jeling nampak.. :P

cantik betul sirip ekor ikan ni... ;O

hiasan berbentuk goldfish pon ada dipamerkan..


yeay, dah abes tengok semua jenis ikan emas.. :)

ni sudut belakang bangunan Goldfish Treasure..

can tik kan binaan akuarium ni.. ada ikan terapung di atas kolam gitu.. :)

lepak jap layan makan coklat.. :)

melayan ikan berenang di tepian kolam.. :P

kat sini pon ada gift shop gak.. kami tumpang lalu je... hik hik..

Ok dah abes citer pasal ikan..
bersambung lagi ke attraction lak pasni..

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...