Klik Klik..

Tuesday, November 17, 2015

Trip Hong Kong: [16] Amazing Bird Show di Ocean Park, Hong Kong


PREVIOUS: Whiskers Harbour untuk Anak Kecil di Ocean Park, Hong Kong

Bismillah..
Nak share lagi aktiviti yang korang miss bila masuk dalam Ocean Park ni.. jangan lupa tengok Emperors of The Sky.. memang best tengok gelagat burung2 yang dah dilatih oleh trainer diorang ni.. ada sesetengah burung tu jenis yang rare jugak huk huk.. show ni kebetulan je sebab kitorang sebenarnya target nak balik dah tiba2 terlalu kat bahagian ni pulak tengok timing cantik je diorang baru nak start show.. kalau nak tengok Emperors of The Sky ni kena pergi kat zon Amazing Asian Animals, pastu kena carik Amazing Bird Theatre

masuk-masuk kagum lak terjumpa lagik spesis talking tree tu..hik hik..comey..

memandangkan kitorang antara yang awal gak masuk so dapat cop duduka kat bahagian tengah mengadap stage..sukaaaa.. (^_^)

ni view panorama dalam bird theatre.. tempat duduk dibuat mengelilingi taman buatan kat tengah tu..
boleh tahan mengadap cahaya matahari petang jugak..kih kih.. time ni dah kol 5pm kot..

huhuhu kusyuk semacam jek si Hazmi ngan Kashaf ni..
masa memula tu best sebab tetiba ada group burung ni terbang berirama bersimpang siur kat atas kitorang... kagum tengok camne diorang control pergerakan burung ni..huhuh.. mesti amek masa nak train ni..

show dah start.. comel jek si peacock hitam putih ni keluar kat stage.. :)

macam biasa storyteller bercerita dalam bahasa Mandarin gak le.. layan jela tak paham apa pon.. :P

ni storyteller dia..smart gak pakai kemeja kotak2 lagi..haha..

burung nuri putih dah keluar.. :D

tak paham apa yang si nuri putih ni kena buat.. tapi memang burung2 ni dengar instruction dari trainer tu la..

burung kakak tua in the houseee!! ..cantikkkkk sangat color dia... (^_^)

yang ni burung antu lak.. huhu..besar saiz dia saspen tengok.. :P

kenmain trainer ni menyengih kat burung antu tu.. :P


yang ni tatau burung jenis apa.. :D


dah abes dah show.. tak silap dalam 20minit gak la... pastu diorang bagi penonton pi beramah mesra ngan burung2 kakak tua ni.. burung2 lain dah masuk dalam sangkar.. kih kih..

bebudak ni nak posing pon jauh2 je..hahaha..

comel jek si burung kuning ni tenung kamera gak :P

cubaan Kashaf untuk mengintai burung kakak tua.. :P

dapat posing gini jekla diorang tak bagi pegang burung2 ni.. 

jeling-menjeling nampaknya.. :D


hahaha yang ni kelakar tataula burung ni mengajuk Kashaf posing tunduk ke apa..

kekanak riang hehehe..

Alhamdulillah..rezeki kitorang dapat tengok birds show ni..dapat tengok yang last show nye kol 5pm.. hik hik.. kalau nak tengok ada 4 kali show.. detail macam kat bawah..

Amazing Bird Theatre*
Emperors of The Sky*
Macaw, Eagle Owl and Crane are among the birds that star in this aerial show about conservation.
  • 11:00am
  • 1:30pm
  • 3:30pm
  • 5:00pm


Ok lah.. bersambung lagik episod seterusnya..
Jha Neh~
:)

4 comments:

Lailaaswani Mustaffa said...

salam sis...ticket ocean park+disneyland+ madame tassaud tu sis beli dekat mana yer..sy akan ke HK Mac 2016 nnt

~SaTo OrEo~ said...

laila,

saya hari tu tiket Ocean Park dengan Disneyland HK saya beli kat Matta Fair.. memang murah jugak tapi kena pandai carik sebab banyak offer dari company yang berbeza. untuk Disneyland HK tu dapat skali dengan voucher makanan.

try tunggu Matta Fair Mac nanti..awak pergi baper hb..harap sempat survey kt Matta Fair tu.. tak pon leh survey kat cuti.my, price dia not bad gak..

Lailaaswani Mustaffa said...

Mcm xsempat je nk tgu matta fair..sy g 7-11 mac 16

~SaTo OrEo~ said...

laila.. try survey kat cuti.my atau starmoonvacation.com kat situ sometimes not bad gak promo dia..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...