Klik Klik..

Sunday, January 03, 2016

Trip Hong Kong: [20] Review Hotel Shamrock, Jordan, Hong Kong


Bismillah..
lama tak update pasal trip HK..

kali ni nak review pasal hotel kedua yang kami stay sepanjang kat Hong Kong.. Hotel Shamrock, Jordan. kitorang pindah sebab rate untuk Chi Residences 314 tu dah jadi mahal lak untuk hari ketiga.. tambah lak family Don pon stay kat sini so senanglah dok sama hotel senang kitorang nak bergerak..

untuk booking hotel ni aku main2 gak ngan price Agoda.. monitor dalam seminggu dua gak before nak pergi..huhuh.. alhamdulillah ada promo masa seminggu lagik nak fly so dapat rate murah sket dalam rm317 je semalam.. hotel ni cam laku gak sebab utamanya sangat-sangat dekat dengan MTR Jordan.. serius rasa cam berjalan 10 tapak dari lobi dah leh jumpa pintu laluan MTR Jordan tu..huhu.. tapi nak sampai ke trainnya kena menapak jugakla ye..hehe..


pintu masuk Shamrock Hotel

kitorang dapat bilik no. 818.. cung gak nombor..hehe.. tingkat 8 la tu..

ini bilik twin bed ye,.
Harap maklum ye bilik hotelnya kecik sangat aku amek standard room biasala aim price hat paling murah.. kalau korang datang ngan anak2 better request twin bed room.. terasa cam luas sikit plus katil pon muatla tido berempat kongsi 2 orang sekatil..huhu.. kawan aku dia amek queen bed room memang nampak kecik giler nak tido berempat satu katil tu pon agak semput.. agaga..

adala ruang tepi dinding tu sket nak buat letak luggage ngan solat..

cermin dan meja solek.. aku masak nasik kat bawah meja tu.. pastikan tindan towel atas periuk nasi ye untuk elakkan asap pi alert kat fire detector.. :P

bilik air dia pon okla kecik je tapi berfungsi dengan baik dan bersih..

kecik-kecik pon ada bath tub ok..jangan memain.. :D sakanla budak dua orang tu berendam dalam ni..

tilam dan bantal dia selesa.. i loike.. :)
pemandangan bilik kitorang tak berapa nak cantik sangat nampak lorong2 belakang bangunan..huhuh..

gambar lobi ada snap tapi next post aku tunjuk.. kalau sampai awal tapi takleh check in lagi jangan risau.. boleh tinggalkan luggage kat lobby dulu.. nanti diorang lock kan dengan rantai kunci.. so boleh pi jenjalan dulu dengan happy.. 

tapi kelebihan besar hotel ni memang sebelah je ngan pintu laluan MTR Jordan.. memang heaven la sebab percayala kat Hong Kong ni memang kena banyak guna kaki untuk berjalan so bila hotel dekat ngan stesen MTR tu adalah salah satu nikmat dunia yang patut disyukuri.. :D huhu..

oklah nanti sambung lagi..
till then..

Jha neh~


No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...