Klik Klik..

Wednesday, January 13, 2016

Trip Hong Kong: [22] Inside The Peak Tower, Hong Kong


Bismillah..

Sebelum kita tengok pemandangan yang cantik kat Sky Terrace 428 ni, jom kita tengok ada apa dalam bangunan The Peak Tower.. alang-alang dah sampai tu kan.. Yang glemernya kat dalam ni sebab ada Madam Tussauds galeri patung lilin selebriti tu kalau mana yang beli tiket la.. kitorang tak masuk pon hari tu.. tak masuk dalam tentatif hehe.. Pastu lagik satu orang suka carik Hard Rock Cafe dalam ni untuk sesapa yang memang pengumpul koleksi Hard Rock Cafe ni kan... ada kat dalam bangunan ni gak la..

Jom kita belek Floor Map The Peak Tower..

1. Kalau nak tengok view yang cantik di atas bukit tu kena pi tingkat paling atas Sky Terrace 428.. yang ni berbayar biasanya kalau beli tiket ada pakej sekali Peak Tram + Sky Terrace la.. tapi ada je yang tanak naik tengok so tak perlu la bayar untuk part tu kan..

2. Harga tiket masa beli hari tu Peak Tram + Sky Terrace (beli kat airport Hong Kong):

Dewasa - (38 HKD/person)
Kanak-Kanak - (20 HKD/person)

3. Kalau naik Peak Tram tu, stesen dia ada kat Level G. Masa kitorang sampai tu awal lagik..so round2 dulu setiap level..Kedai pon tak banyak yang bukak lagi..

Jom tengok apa ada kat Level P1:

Kat sini macam ada mini galeri wall deco la gambar2 apo tah..

4. Kalau nak masuk Madam Tussauds kena pi kat Level P1 ni lah..

tak bukak lagi time kitorang sampai ni..huhu.. tapi adala patung free kat depan seketul kalo nak bergambar.. time kitorang datang ni selebriti Hong Kong aku tak berapa nak kenal..so malas nak bergambar :P.. 

posing kat dinding luar sajalah.. hahaha... sama tak gaya? :P

haha ni lagik real.. posing tema "tiru macam saya".. kenmain memasing :P

5. Kat Level P1 ni jugak ada tempat untuk hantar postcard kat kengkawan Peak Post Office.. menarik je idea dia.. hehehe.. ada banyak sangat design postcard lawa2.. pastu beli ppst terus kat situ... nanti sure sampai kat orang yang kita post tu.. sweet sangat kan.. :P

ni masa snap dari Level G.. boleh nampak kat tengah2 escalator..
boleh hantar postcard kat chenta hati masing2 ye.. :P

comel lah.. (^_^)

antara design postcard kat The Peak ni.. so sweeettttt :P

lagik satu jenis.. comey ngat aih kartun dia..hehe.. leh wat souvenir yang serprais gitu..

posing jangan tak posing..

lagik satu port kat dinding kalo nak bergambar.. :P

pemandangan tepi bangunan bila naik escalator..
Jom naik balik ke Level G.. singgah Hard Rock Cafe Shop lak..

bebudak yang semangat ni..hihi..

antara collection yang ada.. nice... tapi regenya tu aku mampu tengok jek.. (T_T) bukan pengumpul barang2 dia kan so tak ralat sangat hehe..

hehehe boleh terjumpa toys lak diorang ni..

design t-shirts HRC Hong Kong

yang ni pong comey gak..ada fridge magnet + pin.. nangis tengok rege.. (T_T).. duit kita kira lebih kurang HKD/2..
Dah puas cuci mata kat HRC.. jom pi naik Sky Terrace lah..huhu.. dah ramai start beratur rupanya..

orang start beratur nak naik ky Terrace..

kat sini macam galeri sejarah citer pasal peak tram kot..tak sempat masuk.


deko kat wall lagik..ngeh ngeh..

muka masing2 excited nak naik atas..

banyak tingkat gak kena naik escalator ni..huhu nampak tak tu..

Peace yoo..



tetiba stuck kat Level 3.. hehe..

sempat lagi anak-anak posing kat Restoran Bubba Gump mi..
Patutla queue stuck sikit.. kat Level 3 ni diorang pass Free Interactive Audio Tour kalo sesapa yang nak dengar..huk huk.. free masa kat atas la nak turun tu kena pulang balik.. :D

ada audio guide boleh dengan sendiri explanation pasal Sky Terrace ni.. ada versi english / mandarin..

jom naik lagi escalator paling last.. dah menuju puncak dah ni..


hahahaa... sempat lagi berposing kat tepi dinding..

Mana gambar pemandangan kat atas tu..huhu.. nanti sambung lenkali kat posting akan datang..banyak sangat gambor kena pecah2 post. :P

Jha neh~

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...