Klik Klik..

Sunday, January 17, 2016

Trip Hong Kong: [24] Shopping Souvenirs di Peak Market & Peak Galleria


Bismillah..

Pemandangan kat Sky Terrace pon dah tengok.. ada lagi satu dua port korang leh spend time kat bangunan The Peak ni.. jom cekidout.. :D

kat setiap level bangunan ni diorang tampal banyak wallpaper untuk dijadikan port bergambar.. lain2 lak tu gambarnya hehe..
Kalau ada banyak masa, jangan lupa drop by Peak Galleria.. kawasan ni ada kat luar bangunan The Peak ni... pintu exitnya ada kat Level 1..

laluan nak exit ke Peak Galleria..

taraaaa.. kitorang dah ada kat luar bangunan The Peak Tower ni..

meriah gak kat luar ni... ada port nak bersantai2..

kat belakang asben yang kaler hijau tu replika peak tram untuk port bergambar..

berehat jap mini piknik.. :P makan sandwich + air nescafe latte panas time2 lapar ni memang nikmat dunia..huhuhu..

haus sangat ye Kashaf..

Hong Kong Board Visitor Centre.. 

seronok bebudak ni jumpa train.. diorang panggil Percy (watak dalam Thomas n Friends) sebab kaler hijau..hihihi..

ibu nak bergambar gak.. woot woot.. posing ala keretapi :P



berlari riang bebudak ni nampak kawasan lapang..

tak jauh dari kawasan lapang ni kena cross jalan kecik ada bangunan klasik nampak cantik..haruslah berposing di sana..


jom lah kita pulang wahai anak.. :D
Sebelum balik harus singgah Peak Market dulu..seksyen ni memang penuh dengan kedai-kedai jual souvenir... orang kata harga souvenir kat sini pon boleh tahan murah... kat Level 1 gak..

macam-macam ada.. tapi mostly kat sini fix price takleh nak nego harga sangat la..



Fridge Magnet.. 100HKD boleh dapat 5-7 keping tengok jenis design..

yang ni gojes sangat kalo nak buat souvenir.. alat sangkut handbag kat meja tu.. tapi aku tak beli kat sini.. :)

lagik pilihan fridge magnet hong kong.. 

rehat jap penat soping.. :P

ok dah selesai.. masa untuk cekidout.. tunggu tram nak turun balik..:)

bye-bye Peak Tram.. sehingga berjumpa lagi..
nak gi lunch + makan dimsum lak pasni kat Islamic Centre Canteen - Masjid Ammar.. 
nanti cerita kat next post ye,,

Jha neh~
(^_^)



1 comment:

Dr Singa said...

tak masuk madame tussauds?

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...