Klik Klik..

Monday, June 17, 2013

Hi-Tea @ Sunway Putra Hotel: Celebrating Birthday + Father's Day (^_^)


Salam.. citer pasal makan-makan lagi.. :P.. kali ni nak review pasal Hi-Tea kat Hotel Sunway Putra, bersebelahan dengan shopping mall The Mall.. :)

Actually makan-makan ni kitorang pergi pada 8 Jun yang lepas (Sabtu).. Al-kisahnya nak celebrate big boss a.k.a asbenku itu.. consider post and pre celebration 2 in 1 la. :P sebab bestday dia ari tu jatuh 29 Mei 2013... pastu kalut2 kat kampung untuk kenduri adik tak sempat nak celebrate proper.. 16 Jun lak Father's Day.. tp aku saja pilih makan2 8 Jun tu sebab kat tengah2 and malas nak serabut ramai sangat orang masa Father's Day tu..heheh.. nyata pemilihan tarikh itu tepat sebab tak crowded sangat 8 Jun tu.. :P

Voucher ni aku beli time Matta Fair hari tu..memang dapat murah dari harga biasa.. sebab normal rate price rm60, kalau offer kat Agoda dapat rm45.. tapi aku beli ni dapat rm39 je per pax.. :D jadinya beli utk 2 pax je sebab anak2 consider free lagik below 5 years.

Hi-tea start kol 1.00pm - 5.00pm .. tapi kitorg tersampai awal kol 12.15pm sebab before tu ada amek barang ngan member kat Ampang.. ingat nak round The Mall dulu, rupanya closed sebab ada renovation.. tersadai jekla kat lobby hotel tuh 40min.. :P nak dijadikan citer.. masuk2 je penuh berkabus lobby tuh.. huhu...rupa2nya staff citer bilik sauna hotel terbakar..agagaga.. cuak je kitorang..tapi diorang kata tak bahaya, memang dalam control..so time tu tengah proses nak kuarkan sumer asap2/kabus tuh.. sabor jek la..

menghabiskan masa dengan mengira batu.. :p
kira nak..kira jangan tak kira..hahaha..
ibunya sempat camwhoring lagik kat toilet apa kes.. haha..

cantikkk sangat wallpaper kat dalam toilet hotel ni.. (T_T) berkenan pulok..

ayah dah bosan kena buli ngan anak2 dia.. huhu..

lobby yang berkabus.. (*_*).. sabor jekla..

seb baik staff bertindak cemerlang.. bagi mask just untuk pre-caution..

Setelah bosan menunggu sambil2 tengok kesungguhan staff hotel nak solvekan problem "asap kabus" tu.. akhirnya dah sampai masa untuk makan... :P Coffee House dah open untuk diserbu.. heheh.. kitorang antara yang terawal la..jadi aku amek peluang snap gambar makanan dulu.. dah ramai nnt segan pulok.. :P "mental" bak kata suratkhabar..huhuh..
:) exiciting dining katanyaa..
meh aku tunjuk sket makanan2 yang ada.. boleh mabuk tengok banyak sangat.. memang tak larat nak cuba semua pon..hehehe..
pilihan vegetarian yang gemarkan salad..
lagi pilihan appetizer.. chiken/meat loaf..
chocolate fountain untuk kanak2 riang ria.. :D cantik tempat penyucuk lidi tuh..

main attraction.. kambing panggang..siap 2 spotlight ko..hehe..
bermacam jenis lauk.. dimsum pon ada (T_T)
menu untuk lauk-pauk dimakan dengan nasi..semuanya pon sedapp (T_T)
menu western tak dilupakan.. ada pasta bolognese.. :D
set nasi beriyani + pelbagai pilihan lauk.. daging, ayam, udang semuanya ada.. (T_T) tak mampu nak rasa yang ni dah full sangat hehe..tapi asben kata sedap..
bahagian dessert.. (*_*) rambang mata melihatnya..huk huk..
bread butter pudding..sedapppp.. bubur pulut hitam pon ada.. 
aiskrim semestinya satu kemestian.. hik3..
round pertama.. masyaAllah mee goreng dia sedap betul..ditambah ngan lauk2 sebelah tu.. telan air liur masa menaip ni..huhuh..
Hazmi dok sebok mintak egg..  :P makan kat hotel telur yang ko mintak Hazmi? :P..
seb baik memang ada telur rebus untuk gado-gado ni..sedap jugak..
asben awal2 dah tuju kambing panggang dia tuh.. hehe.. 
yang ni tak ingat untuk round yang keberapa.. ;P versi western lak.. tp pizzanya keras sket..yg lain sedap..
mee udang... surprisingly memang sedappp.. huhuh..nampak kuah cam cair jek..
arghh yang rojak buah ni memang berganda2 sedap.. 2x aku repeat.. :D
dessert popular masa kini.. red velvet cake :D
pilihan untuk dessert.. kuih sagu santan tuh sangat terbaik ok..baper cawan amek tah..hehehe...
encik yang dicelebrate dah surrender.. mana taknya pulun daging kambing je 2 pinggan..hahaha..
muka dah mabuk kekenyangan :P
hahahaa tergelak2 sambil snap ni sebab mata dia mcm dah tak larat nak bukak..sabor jek la..

Alhamdulillah.. memang berbaloi2 la dengan variasi makanan tu.. :) berbaloi2 lagi sebab dapat beli voucher dengan harga promo.. so, total damage hari tu untuk berkilo-kilo makanan yang masuk ke dalam perut kitorang cuma rm78 je..kitorang stop around kol 3pm kot..surrender dah tgk makanan.. asben memang kenyang sampai malam tu dia tak makan.. :D kekeke.. taon depan boleh beli lagi neh.. :P sangat la berbaloi untuk celebrate orang..hehe..

Happy belated birthday & happy father's day incik suami.. ;)


4 comments:

Zura Lee said...

ko dh jadik duta cafe tu ker..? abih segala makanan ko amik gmbr..hihihh.. tapi best gile dpt mkn mcm2.. aku suka ulang tambah kambing panggang klu mkn kt otel...

~SaTo OrEo~ said...

hahahaa.. biasala aku duta tak berbayar.. memang berbaloi2 .. :P ko sama spesies ngan laki aku..dok aim kambing panggang je..hehe..

ezham said...

Sato dah kembang. hahahha.. tgk pipi dalam gambar ko kat cermin tu. KEMBANG tahu?

~SaTo OrEo~ said...

hahahaha.. zam... tu pasal..masalah ni makin tombam.. mana taknya asek makan jek :P

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...