Klik Klik..

Thursday, July 04, 2013

Trip Padang-Bukittinggi [8]: Lunch di Rumah Makan Aie Badarun




Lepas mencuci mata tengok kain kat Putri Minang tadi kami pon singgah makan tengahari kat RM Aie Badarun.. besar jugak kedai makan dia ni.. time ni kitorang samapi kol 2.30pm pon still ramai orang lagi.. 


pintu masuk RM & Restoran Aie Badarun

Aku discover kedai makan ni hasil pencarian Google.. :P ada bagi komen makanan dia not bad and murah.. murah tu yg penting :P.. Pak Amroe pon pelik camne aku tau kedai ni sebab biasa yang glemer RM Pak Datuk..hehehe..

gigih si Kashaf nak panjat tangga sendiri tanak pimpin tangan okeh.. :P

nampak tak ekspresi tak puas hati muka si Hazmi tuh..muka aku pong sama..haha..

Boleh pulak sebelum nak masuk kedai ni Hazmi ternampak ada orang jual mainan kat tepi kedai tuh..adusss.. boleh nampak pulak dia.. terpaksala pi bawak gak tengok apa yang ada.. kang tak layan dia pi buat onar kat dalam kedai pulak. -_-

selamat dapat keta seketul sorang..huhuhu.. sabor jekla.. abeh rp20,000 untuk dua keta.. :P


kena marah ngan ayah hehehe.. sebabnya berebut keta ngan abang.. biasala tuh.. :P

eh, budak ni pon nak join main sama2 gak.. :D

minum air suam dulu sementara tunggu hidangan..

Macam biasa port kegemaran kami kat tempat makan mestilah meja yang boleh bersila... hehehe... mesra family namanya :p

kat sini kalo dah datang Padang.. apa lagi makanan yang glemer..semestinya Nasi Padang lah kan.. amek ha ada lebih dari 20 piring lauk diorang letak depan kitorang..hehehe.. 


Pilihan lauk ni la yang aku kata aku ralat tadi.. sebab pilihan lauknya tak berapa kena la untuk aku.. ayam goreng pong takde.. tapi aku rasa maybe sebab kitorang sampai sini dah lambat kot..so lauk2 yang best dah abes.. tak pon lagi satu maybe diorang pakai random je letak pilihan lauk yang ada.. huhu, tatau la kan.. hantam saja lah labu.. :P aku ingat ada la pecal lele kaa.. ayam goreng ka.. :P





antara lauk2 yang ada.. banyak ikan bilis jek..huhuhu... main dish banyak dah abes kot.. pastu ada telur ikan.. sayur labu apa tah lagik..aku tak berapa pandai nak makan..  last2 kitorang sentuh 3 jenis lauk je.. :P.. lauk ikan merah masak lemak yang dalam gambar tuh.. tu pon sengsara gak nak makan sebab banyak tulang.. kena berhati2..huhuh... rasa lauk kat kedai ni ikut pilihan lauk yang kitorang dapat so-so je pada aku.. next time kalo ada rezeki datang Padang lagi nak try kat kedai RM Pak Datuk lak.. :P

amboi tambah nasi ke tu Kashaf? .. huhu main lebih diorang ni..

yeay dapat order Jus Alpukat... memang sedapppppppp sangat sangat recomended! fresh n tak terlampau manis.

Since kitorang amek lauk tak banyak sangat + tambah dessert sket.. so total makan kat sini around rp84,000.. lebih kurang rm27 la.. okla regenya.. huhuhu..

ni antara kedai makan yang ada tepi jalan.. Rumah Makan Sambalado.. :D

Dah kenyang perut suka hati.. kami pon meneruskan perjalanan lagi... lepas ni nak singgah lagi satu kedai shopping yang tak kurang glemer gak.. Satu Karya, Pandai Sikek.. huhu..

bersambung lagi kemudian..
~Jha Neh~



4 comments:

Zura Lee said...

lauk2 yg korg tk mkn tu dia tk caj kan...

~SaTo OrEo~ said...

haah zura.. dia akan caj yang mana kita makan je.. kalo cuti2 setakat 2,3 sudu pon dia amek kira..hehehe..

Dr Singa said...

ok..
abis katam dah saya baca..

lagi!!!!!!
:)

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...